El festival Emergent exhibeix a Tàrrega una antologia del retrat fotogràfic

El 2n. Festival Internacional de Fotografia i Arts Visuals·Emergent exhibeix fins al dia 31 d’octubre a la Sala Marsà de Tàrrega una col·lecció de cinquanta retrats extrets del fons de la Fundació Forvm de Tarragona. L’exposició mostra les influències que ha experimentat aquest gènere fotogràfic en el decurs de les últimes cinc dècades i aporta treballs d’autors nacionals i internacionals com Javier Vallhonrat, Joan Fontcuberta, Francesc Català-Roca Richard Avedon, Cindy Sherman o Toni Catany.


Precisament, aquest últim assistí a l’acte inaugural que se celebrà el passat dia 16 al costat de representants de la Fundació Fòrvm de Tarragona, responsables d’Emergent i l’alcalde Joan Amézaga. La sèrie porta per títol El vel de Verònica, en referència a l’origen etimològic d’aquest nom propi ("la imatge vertadera").
 
Lligam amb Tàrrega
Aquest és un dels tres lligams que Emergent ha establert enguany amb Tàrrega, compartint per primer cop la seu del festival amb Lleida ciutat. Paral·lelament, la capital de l’Urgell ha acollit aquest cap de setmana un taller de fotografia artística impartit per Jochim Schmid (Alemanya) i Lynne Cohen (Canadà). Dirigides per Joan Fontcuberta, les jornades s’han centrat en el tractament innovador sobre imatges antigues o d’arxiu. D’altra banda, els alumnes del Centre Obert de Tàrrega participaren el passat juliol en un altre taller que utilitza la fotografia com eina pedagògica de creació i participació. La col·lecció d’imatges resultants es podrà veure en una mostra que s’inaugurarà el dia 20 d’octubre al claustre de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, a Lleida. Les activitats compten amb el suport de l’Ajuntament de Tàrrega. Emergent és dirigit pel fotògraf targarí Jesús Vilamajó.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: