Empresaris de Tàrrega debaten sobre innovació i oportunitats de mercat

Directius de les empreses targarines Ros Roca, Borges, Casa Delfín, Floor Art i Calidos han participat aquest dijous en una jornada sobre innovació i oportunitats de mercat celebrada a la Casa Consistorial de la capital de l’Urgell.


Sota el títol Tàrrega, dinàmica emprenedora, la trobada ha servit per avaluar el potencial econòmic de la ciutat i exposar estratègies per fer front a la crisi actual. Així, grans grups empresarials consolidats han compartit taula al costat de noves micropimes, firmes amb menys de deu treballadors. La situació geogràfica del municipi (qualificada com a "privilegiada"), l’ús eficient de les noves tecnologies i les ajudes de les administracions públiques han estat alguns dels eixos d’aquest debat que ha moderat la Cambra de Comerç i Indústria de Tàrrega. 
 
La jornada, coorganitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica i el Centre Europeu d’Empreses i Innovació de Lleida (Ceeilleida), també ha comptat amb ponències d’Alejandro Vesga, director de la revista Emprendedores, i Philippe Delespesse, d’Inteligencia Creativa. Una norantena d’inscrits han assistit a les conferències. L’acte inaugural ha anat a càrrec de Josep Presseguer, vicepresident segon de la Diputació de Lleida, qui ha afirmat que "assumit ja el caràcter innovador del teixit empresarial de Ponent, cal fer un pas endavant i aprendre a ser competitius dins aquest àmbit". Per la seva part, l’alcalde Joan Amézaga ha manifestat que "Tàrrega té capacitat per resistir davant la crisi a causa de la diversificació dels seus sectors productius".
 
Tàrrega, dinàmica emprenedora tindrà continuïtat els dies 3, 5, 10 i 12 de novembre amb la celebració d’un seminari sobre creació i gestió d’empreses innovadores, ja amb les places cobertes. Sota la mateixa marca, l’Ajuntament de Tàrrega també aglutina les seves iniciatives dedicades al foment de l’autoocupació, com és el cas del Servei Municipal d’Informació Empresarial, mitjançant el qual el consistori aconsella les persones que volen obrir un negoci sobre tràmits administratius i jurídics, ajuts públics i disponibilitat de sòl.
Aquest taulell, que forma part de la xarxa Inicia del Departament de Treball, ha atès durant aquest any 2009 unes 115 consultes i ha ajudat a crear 15 noves petites empreses a Tàrrega, a més de tramitar 11 subvencions de Promoció de l’Ocupació Autònoma.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: