L’11a. edició de la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals congrega 22.000 visites (imatges)

La Regidoria de Promoció Econòmica de Tàrrega ha tancat aquest dimarts l’onzena edició de la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals després de quatre jornades intenses, del 5 al 8 de desembre, dedicades a l’art, l’artesania i el disseny. El certamen ha aprofitat una vegada més les dates del pont de la Puríssima i ha rebut la visita de 22.000 persones, repetint la mateixa afluència de l’any passat.


Pel que fa al centenar de paradistes, es pot afirmar que malgrat la crisi el ritme de vendes ha estat “acceptable” en paraules d’alguns expositors. En aquest sentit, la proximitat de les dates nadalenques afavoreix l’interès dels consumidors per aquest tipus d’articles singulars vinculats amb la pintura, la ceràmica, l’escultura, l’orfebreria i les manualitats en general. L’Espai MerCAT i l’Espai Fassina, a la plaça de les Nacions sense Estat, han estat també el marc idoni per impartir una trentena de tallers paral·lels destinats a una àmplia franja de públic, la majoria amb bona assistència de participants. Entre aquestes propostes han destacat el reciclatge artístic, l’estampació de roba, l’elaboració artesanal de sabó o la fotografia.
 
Un espai d’art, cultura i festa
El caràcter multidisciplinar de la fira ha quedat palès amb altres atractius que també han gaudit del favor de la gent. El dilluns 7, per exemple, el públic va omplir de gom a gom l’espai d’actuacions per a presenciar el muntatge músico-poètic Torno tot seguit que l’escriptor Xavier Garcia i una vintena de col·laboradors van dedicar al percussionista targarí Miquel Soldevila, recentment desaparegut. La figura del músic s’evocà amb versos, cançons, balls populars i interpretacions de percussió amb cic bateries a l’uníson. Entre els noms que se sumaren al tribut figuraren els músics Carlos Miñarro i Xavier Mayora, els pintors Bepo Sanmartí i Domènec Serra o el periodista Xavier Santesmasses entre altres. El cantautor targarí Xavier Ribalta també recità un poema de Màrius Torres per videoconferència. Prèviament, el diumenge 6, els artesans de Pastisseria El Pati de la ciutat s’encarregaren de preparar un tronc de Nadal de xocolata de 40 metres de llargària i 150 quilos de pes.

 

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: