Tàrrega obrirà el carrer de La Mallola

L’Ajuntament de Tàrrega té previst d’obrir durant el primer semestre de l’any vinent l’extrem est del carrer de La Mallola, un atzucac o carreró sense sortida situat en ple centre de la ciutat, a pocs metres de la cruïlla on s’enllacen la travessera de la N-II i el tram urbà de la C-14.


Actualment, aquest vial només és accessible des del carrer de Sant Pelegrí i abans de desembocar al Raval del Carme queda estroncat per quatre petites parcel·les de titularitat privada. Ara, després de l’acord assolit amb els propietaris, serà possible l’enllaç directe entre ambdós carrers. A causa de la seva amplada, uns 5 metres, la connexió per La Mallola només s’obrirà al trànsit de vianants, a mode de rambla, millorant la mobilitat en aquesta zona. Malgrat la circulació restringida a transeünts, les persones residents al carrer de La Mallola que hi disposin de garatge podran accedir-hi puntualment amb el seu vehicle particular.
 
85.000 euros per adequar el carrer a l’obertura
Avalat pel planejament urbanístic, l’acord amb els propietaris posa a disposició de l’Ajuntament uns 75 m2 de superfície, amb la incorporació dels quals la longitud del carrer passarà de 88 a 103 metres lineals. En tres dels quatre terrenys afectats serà necessari d’enderrocar part dels immobles existents mentre que la quarta parcel·la no presenta cap edificació. El conveni estableix amb els veïns la urbanització del nou tram de carrer resultant i l’aixecament de murs que separaran el vial de les finques. El projecte situa el cost de l’adequació en uns 85.000 euros, suma que inclou la demolició de la part afectada dels immobles, la instal·lació de xarxes de serveis bàsics i la construcció dels murs, voreres i paviments. El regidor d’Urbanisme, Jaume Ramon, manifesta públicament l’agraïment del consistori vers els propietaris afectats per l’obertura del carrer "per la seva voluntat de diàleg i de col·laboració, la qual ha permès d’arribar a un acord favorable i llargament esperat pel conjunt de la ciutadania".

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: