L’Ajuntament emet un comunicat arrel del polèmic tancament de la XURRERIA OLIMPIA

El tancament de la xurreria Olimpia situada al Pati ha generat una gran polèmica que s’ha pogut visualitzar aquestes darreres setmanes a la xarxa i especialment en un grup de facebook que ha registrat al voltant de 1800 adhesions. Podeu veure diversos enllaços sobre la noticia :

Tàrrega tanca la xurreria del Carme. Font: bondia.cat
L’ajuntament de Tàrrega rectifica i licitarà una nova xurreria al Pati. Font: ADN
Manifestació pel tancament de la ‘xurre’ de Tàrrega. Font: ADN
L’alcalde de Tàrrega rebutja allargar la llicència a la ‘xurre’. Font: ADN

Facebook: Jo tampoc vull que l’Ajuntament de Tarrega obligui a retirar la Xurreria está en Facebook.

Arrel d’aquesta mobilització ciutadana l’Ajuntament de Tàrrega ha emès un comunicat argumentant la seva decisió:
COMUNICAT DE L’AJUNTAMENT DE TÀRREGA EN RELACIÓ A LA FINALITZACIÓ DE LA CONCESSIÓ ATORGADA A LA XURRERIA OLIMPIA PER OCUPACIÓ DE VIA PÚBLICA A LA PLAÇA DEL CARME

Arran de les notícies publicades en diferents mitjans i dels comentaris expressats per part de la ciutadania, l’Ajuntament de Tàrrega comunica que el requeriment tramès per aquesta administració als titulars de la Xurreria Olímpia instant-los al tancament abans del 15 de gener d’aquest establiment situat a la plaça del Carme obeeix a la caducitat de la concessió demanial d’ocupació de la via pública atorgada l’any 1952 per un període de 50 anys, segons marca la llei. Per tant, l’esmentada concessió ja es troba extingida des de l’any 2002 i en situació de mera tolerància des d’aleshores.

Arribats al moment actual, les obres de reforma de la travessia de la N-II a l’interior de Tàrrega preveuen alhora una reordenació de l’espai públic situat a l’extrem nord de la plaça del Carme, indret on des de l’any 1986 es troba l’esmentat establiment. L’Ajuntament de Tàrrega considera que aquest és el moment oportú per regularitzar la concessió de la xurreria, que passa indefectiblement per una nova licitació pública segons preveu el marc legal vigent. Malgrat l’Ajuntament de Tàrrega entén l’adhesió sentimental que pot generar aquest establiment entre els seus clients, aquesta administració ha d’atenir-se a la legalitat i no pot actuar amb parcialitat i favoritisme vers interessos particulars.

En aquest sentit, l’extinció de la concessió per venciment del termini no obliga pas l’Ajuntament de Tàrrega a indemnitzar els titulars de la Xurreria Olimpia abonant-los una quantitat de 100.000 euros, segons han reclamat argumentat un dret de traspàs inexistent. El pagament d’aquesta suma en concepte d’indemnització suposaria per tant una greu irregularitat per part de l’Ajuntament.

Tanmateix és fals que el requeriment que obliga a clausurar la xurreria es condicioni a una reforma del local actual d’acord amb l’estètica de la reurbanització de la N-II. L’Ajuntament de Tàrrega també informa que properament es faran públiques les bases que regiran la nova licitació per instal•lar una xurreria a la plaça del Carme, procediment obert al qual també es podran presentar, si ho desitgen, els titulars de la Xurreria Olímpia.


Ajuntament de Tàrrega
Dia 14 de gener de 2010

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: