L’Ajuntament de Tàrrega habilitarà un corredor verd a la riba del riu Ondara entre el casc urbà i el poble d’El Talladell

L’Ajuntament de Tàrrega sotmetrà a votació durant la sessió del Ple d’aquest dilluns un paquet de 8 projectes que el consistori elevarà al Govern central perquè siguin sufragats a través del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local.


Aquesta línia d’ajuts, successora del primer "pla Zapatero", es convoca amb la finalitat de lluitar contra la crisi econòmica i atorga al municipi de Tàrrega un total de 1.745.826 euros en inversions i despesa pública. La capital de l’Urgell repartirà enguany aquesta quantitat entre projectes urbanístics (1.395.961 euros) i prestació de serveis socials (349.865 euros). En total, es generaran una quinzena de llocs de treball.
 
Corredor verd a la riba del riu Ondara en direcció al Talladell
Dins el primer grup sobresurt una actuació de millora ambiental al curs del riu Ondara pressupostada en 108.771,93 euros, la qual es traduirà en la creació d’un corredor verd de 1.154 metres de longitud entre el pont de l’avinguda de la Ronda i la Peixera del Pedregal, prop del poble del Talladell. Aquest projecte de restauració natural consistirà en la neteja d’espècies vegetals invasores, la plantada d’una galeria d’oms i l’habilitació d’un passeig transitable per a vianants i bicicletes, paral·lel al riu. Amb el vistiplau de l’Agència Catalana de l’Aigua, el consistori vol evitar així la degradació d’aquest espai de domini públic i posar-lo a disposició del gaudi col·lectiu. En total, la pista verda ocuparà una superfície de 28.583 m2 a camp obert. Aquesta iniciativa s’engloba dins el projecte de recuperació del riu Ondara al seu pas per Tàrrega i més endavant, quan s’executi la urbanització de la zona de les Astes de Sant Macari, s’abordarà el tram que discorre per dins la ciutat. 
 
Edifici de recepció de visitants al futur museu de Cal Trepat
D’altra banda, la quantitat més alta del nou fons local (700.000 euros) anirà destinada al futur museu de Cal Trepat, que il·lustrarà el procés de mecanització del camp durant el segle XX. Amb aquest ajut, el consistori preveu construir-hi a partir de l’abril un espai de recepció per als visitants que connectarà amb les naus museïtzades de l’antiga factoria, el viver d’empreses i l’edifici annex d’oficines, on s’habilitaran despatxos, serveis, arxius i un restaurant. Aquest immoble amb façana exterior de vidre s’integrarà en l’estètica del complex i el seu sostre esdevindrà a la vegada una plataforma de pas.
 
Finalització del segon pàrquing municipal soterrat
Dos dels projectes inclosos al Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local tenen a veure amb la finalització del segon pàrquing municipal soterrat, al peu de l’avinguda de Catalunya. L’equipament ja ha rebut 2,1 milions d’euros de l’anterior convocatòria i ara s’han sol·licitat 287.619,72 euros per als equips de ventilació, antiincendis i ascensor, i uns altres 62.380,28 euros per als caixers automàtics, barreres i rètols lluminosos.
 
Es continuen eliminant barreres arquitectòniques
L’eliminació de barreres arquitectòniques continua sent a Tàrrega un dels eixos dels esmentats ajuts. Així, es construiran rampes, baixadors i passos elevats en 13 punts de la via pública per valor de 112.212,70 euros. Alhora es destinaran 34.610,10 euros per millorar l’accessibilitat al Museu Comarcal de l’Urgell. Per la seva part, el casal educatiu i social situat al carrer de La Pau, vora el Parc de Sant Eloi, es beneficiarà de 90.366,27 euros per millorar part del mur perimetral i habilitar un segon accés.
 
349.865 euros en prestacions socials
Pel que fa a l’apartat de serveis socials, l’Ajuntament de Tàrrega sol·licitarà a l’Executiu central una bossa de 349.865 euros per sufragar prestacions que cobreixen necessitats bàsiques de la població més desfavorida, com ajuts de menjador escolar, banc d’aliments, alberg de transeünts o contractes de feina a través de la brigada municipal.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: