Tàrrega compleix aquest diumenge amb la tradició dels Tres Tombs de Sant Antoni

Diumenge 31 de gener matí i tarda a la Plaça del Carme
Organitza: Societat de Sant Antoni Abat i Ajuntament de Tàrrega
 
La tradició dels Tres Tombs en honor a Sant Antoni Abat perdura cada hivern a Tàrrega mitjançant la desfilada d’una colorista comitiva de carrosses i muntures a la plaça del Carme. L’edició d’enguany tindrà lloc aquest diumenge 31 de gener, amb l’acte central dels Tres Tombs fixat a 2/4 d’1 del migdia.


La ciutat recordarà així amb nostàlgia les tasques antigues del camp a la vegada que homenatjarà el món de la pagesia. De la seva organització s’encarrega la Societat de Sant Antoni Abat, integrada per pagesos i ramaders de la zona.
 
Els Tres Tombs, a 2/4 d’1 del migdia
La festa s’iniciarà cap a 2/4 d’11 del matí amb la cercavila pels carrers del centre a càrrec de La Patolea i batBATuka. Al casc antic s’aniran congregant les carrosses i muntures, les quals rebran la benedicció a la plaça de Sant Antoni, davant l’església. Com de costum, el moment àlgid de la festa que honora el patró dels traginers arribarà cap a 2/4 d’1 del migdia, quan el seguici encapçalat pel pendonista es traslladarà a la cèntrica plaça del Carme, on faran els Tres Tombs davant el públic.
 
Dues categories
Els centres escolars del municipi, entitats, i agricultors de l’Urgell i comarques veïnes desfilaran als Tres Tombs fent gala de les seves cavalleries i carrosses, les quals solen reproduir amb minuciositat escenes de la vida rural o ironitzar sobre aspectes de l’actualitat. Els organitzadors premien les millors creacions en les dues categories de tema agrícola i tema lliure.
 
Mercat Tradicional, matí i tarda
Al mateix temps, el públic té l’oportunitat de passejar-se i fer compres pel mercat tradicional de Sant Antoni, instal•lat també a la plaça del Carme durant el matí i la tarda. Una trentena de parades de productes d’alimentació, naturals i artesans conviuen en el mateix espai amb demostracions en viu d’antics oficis. Horari: de 10 a 14.30 h. i de 17 a 20 h. Els més petits tindran ocasió de fer passejades en ruquet a partir de la 1 del migdia.
 
Dinar de germanor i ball de societat
No hi faltarà el dinar de germanor, a les 3 de la tarda a l’Hostal del Carme, amenitzat pel Duet Mediterrània. El preu del tiquet és de 20 € i es pot adquirir a la Casa de Cultura (Les Piques 1) abans del 29 de gener. La jornada s’arrodonirà a les 7 de la tarda amb el ball de societat a La Granja a càrrec de l’Orquestra Glacé i el sorteig de premis.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: