KAMCHÀTKA, COMPANYIA SELECCIONADA PER AL LABORATORI DE CREACIÓ 2010 DE FIRATÀRREGA

La companyia Kamchàtka ha estat seleccionada per la direcció de FiraTàrrega per a realitzar el Laboratori de Creació 2010.
“Habitaculum” serà el segon espectacle de Kamchàtka i, segons explica la companyia, beurà en gran part del seu anterior i exitós muntatge anomenat “Kamchàtka” que va visitar FiraTàrrega l’any 2007 i després ha recorregut diversos punts del món.

Tal com diu la companyia, la nova producció que s’estrenarà al certamen targarí vol “investigar i mostrar que tota la població que arriba a un nou país, té també nous costums i experiències”. Un espectacle que parla dels fenòmens migratoris on els nouvinguts “busquen trobar el seu lloc en la nova cultura per a sentir-se còmodes, acceptats i crear punts d’integració i vincles socials”. L’obra serà dirigida per Adrian Schvarzstein i comptarà amb la participació d’uns 15 intèrprets.

Els Laboratoris de Creació de FiraTàrrega
Els Laboratoris, que enguany arriben a la seva tercera edició, tenen el propòsit de donar suport a aquelles companyies catalanes emergents que apostin per crear un nou espectacle singular en un espai no convencional, que en el cas d’”Habitaculum” serà una casa deshabitada. A través del Laboratori, la Fira atorga un ajut econòmic de 3.000 euros, facilita la realització a Tàrrega d’una residència creativa per un període màxim de tres setmanes i, entre altres accions de suport, programa l’estrena de l’obra en el marc de FiraTàrrega 2010. Durant la residència creativa, la companyia gaudirà de tot el suport tècnic, logístic i promocional de tots els departaments de la Fira. Les companyies seleccionades en els Laboratoris anteriors han estat la Reial Companyia de Teatre de Catalunya (2007) i Ponten Pie (2008), els espectacles de les quals han viatjat per tot el món després d’estrenar-se a la Fira.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: