Tàrrega celebra la Festa de l’Arbre amb la mirada posada al centenari del Parc de Sant Eloi

Amb els primers compassos de la primavera, Tàrrega ha celebrat aquest diumege una nova edició de la Festa de l’Arbre al Parc de Sant Eloi, la major zona verda municipal de la ciutat. Una trentena de persones s’han donat cita dalt el turó per a plantar nous exemplars de vegetació, enguany 19 roures.


L’àrea triada ha estat l’esplanada situada entre el Portal del Targarins Fora Vila i el corral de les aus, molt castigada per la ventada del gener del 2009 i les últimes nevades d’aquest 2010, temporals que van tombar aquí una cinquantena de pins. Com és costum, l’Associació Amics de l’Arbre, entitat gestora del parc, ha exercit d’amfitriona i ha obsequiat els participants amb un esmorzar de pa torrat i arengada.
 
L’Institut Agrícola Català de Sant Isidre, convidat
L’acte ha comptat amb la presència d’una delegació de l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre amb el seu president, Baldiri Ros, al capdavant. L’entitat ha estat convidada com a pròleg de la commemoració al maig del centenari de la Font del Congrés, la primera obra pública que es realitzà l’any 1910 al Parc de Sant Eloi. Guiats per Jaume Aligué, president dels Amics de l’Arbre, els participants a la festa han efectuat després un recorregut pels indrets de la serra on s’han plantat recentment uns 47 nous arbres, entre oliveres, plataners i xiprers. Aligué ha explicat que de mica en mica s’introdueixen al parc altres varietats arbòries perquè el pi blanc és poc resistent a les ventades. La comitiva també ha visitat les obres de restauració de l’esmentada Font del Congrés, que s’inaugurarà el proper 15 de maig.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: