L’Ajuntament de Tàrrega readjudica les obres de conversió de la Farinera Balcells en un espai d’art i un teatre-auditori

D’un total de vint ofertes presentades, l’Ajuntament de Tàrrega ha adjudicat a l’empresa Constructora de Calaf els treballs corresponents a la primera fase d’adequació de l’antiga Farinera Balcells, edifici municipal que ha d’albergar un espai d’art i un teatre-auditori.


Les obres, que s’iniciaran abans de l’estiu, es realitzaran per un import d’1.442.311 euros i un termini d’execució de 12 mesos. Val a dir que el projecte sortí a licitació amb un pressupost inicial d’1.811.697 euros (952.760 euros destinats al teatre auditori i 858.937 euros a la sala d’art). El consistori posarà així fil a l’agulla a la represa de la reforma que quedà paralitzada l’any 2008 després que la primera empresa adjudicatària sol·licités el concurs voluntari de creditors poc temps després de començar els treballs. Donada la vàlua arquitectònica de l’immoble, aixecat l’any 1921 seguint l’estètica del modernisme, la primera fase contempla la restauració de les façanes, la millora dels accessos i l’habilitació de l’interior per als seus futurs usos. La segona fase es dedicarà a dotacions específiques de l’interior com els sistemes de climatització o les grades giratòries de la platea.
 
Antenes de telefonia mòbil a la Farinera Balcells
D’altra banda, avui dimecres, a les 8 del vespre, és previst que es reuneixin a l’Ajuntament els signats del Pla Local per al Desplegament de les Infraestructures de Telefonia Mòbil a Tàrrega (consistori, entitats veïnals i agents econòmics del municipi). Durant la reunió de seguiment, s’informarà entre altres temes de l’informe del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en què es rebutja l’opció d’instal·lar antenes de telefonia mòbil a la Farinera Balcells i a la Casa Consistorial en tractar-se d’immobles catalogats. L’alcalde Joan Amézaga informarà avui que el consistori continuarà defensant aquests dos emplaçaments basant-se en la minimització de l’impacte visual.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: