El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega sotmet a votació la redistribució de les places de zona blava a cel obert

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega sotmetrà a votació aquest dilluns 12 d’abril la modificació del contracte que regula l’explotació de les places de zona blava a càrrec de l’empresa concessionària Estacionamientos y Servicios.


El document s’adaptarà a la nova redistribució dels 130 llocs de pagament que s’han hagut d’eliminar a l’avinguda de Catalunya arran de la reforma de la travessia de l’antiga N-II i que ara s’implantaran en els següents carrers adjacents: Jacint Verdaguer, Urgell, Sant Roc, Governador Padules, Comabruna i Doctor Riu. Amb aquestes incorporacions, la capital de l’Urgell disposarà al centre d’un total de 225 llocs de zona blava de curta durada (un màxim de 2 hores) a cel obert.
 
L’Ajuntament de Tàrrega aplica aquest sistema per afavorir la rotació de vehicles en horari comercial al bell mig del nucli urbà. Per a potenciar l’activitat comercial també s’afegiran aviat les 238 places que aportarà el nou aparcament soterrat de l’avinguda de Catalunya, amb una inversió de 2,8 milions d’euros. A més, continuen a l’abast dels usuaris les places de llarga durada a l’Espai Fassina (110) i al pàrquing subterrani de la plaça de les Nacions sense Estat (191), al costat de l’Estació d’Autobusos. D’altra banda, Tàrrega també disposa d’àrees d’estacionament gratuït vora l’estació ferroviària, l’entorn del castell i el Parc Esportiu del Reguer.
 
Modificació de les ordenances fiscals
En el transcurs de la mateixa sessió plenària també és previst que rebi llum verda la modificació de les ordenances fiscals corresponents a les noves tarifes de la zona blava a Tàrrega. Una vegada s’aprovi definitivament, aparcar als llocs regulats a cel obert costarà 0,65 euros la primera hora. Pel que fa als dos aparcaments municipals soterrats, deixar el vehicle al de la plaça de les Nacions sense Estat costarà 0,60 euros mentre que al de l’avinguda de Catalunya el preu serà de 0,75 euros (xifres també equivalents a la primera hora). Segons el consistori, la lleu diferència tarifària entre ambdós equipaments rau en la millor situació del segon pàrquing, ubicat en ple centre del casc urbà. L’Ajuntament de Tàrrega, que gestionarà directament l’aparcament de l’avinguda de Catalunya, argumenta que aquestes tarifes estan encara molt per sota dels 2 euros de mitjana que s’han d’abonar per hora en altres localitats.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: