El dramaturg Josep Maria Benet i Jornet i l’actor Jordi Boixaderas obriran el cicle literari de Sant Jordi a Tàrrega

La Regidoria de Cultura de Tàrrega ja té a punt una nova edició del cicle d’actes vinculats amb la diada de Sant Jordi. Com és costum, la programació s’allargarà durant gairebé tota una setmana, del 20 al 25 d’abril, sumant una desena de propostes literàries.


SJ’2010 Lletres a Tàrrega tindrà com "autor resident" al prolífic escriptor Josep-Ramon Bach (Sabadell, 1946), a qui es dedicarà una retrospectiva sobre la seva obra poètica, narrativa i teatral. En aquest sentit, l’actor Jordi Boixaderas obrirà el cicle el dia 20 amb un recital basat en versos de Bach (a 2/4 de 9 del vespre, a la Casa Consistorial). El mateix acte també comptarà amb la presència del dramaturg Josep Maria Benet i Jornet, qui presentarà el seu volum de memòries Material d’enderroc (Edicions 62). A mig camí entre la melangia i el sentit de l’humor, l’autor evoca al llibre els records compartits amb Mercè Rodoreda, Salvador Espriu, Terenci Moix o Joaquim Molas, aquest últim encarregat d’introduir el llibre a Tàrrega.
 
Tertúlies sobre Josep Ramon-Bach i Carles Hac Mor
El corpus literari de Josep-Ramon Bach també esdevindrà l’eix d’una taula rodona el dia 21 (a 2/4 de 9 del vespre, a la Biblioteca). Sota el títol Diàlegs sobre un escriptor • Viatge pels móns lírics de Josep-Ramon Bach s’aplegaran els editors Àlex Broch, Manuel Costa Fernández i Jaume Pont, els quals acostaran l’obra del singular autor. Per la seva part, el Museu Comarcal de l’Urgell se sumarà al cicle el dia 22 mitjançant la presentació del volum 24 d’URTX Revista d’Humanitats de l’Urgell (a les 8 del vespre, a les Sales Nobles). El mateix dia, Josep Ramon-Bach encapçalarà un recital poètic obert a la participació de tothom (a les 9 del vespre, al Bar Kirikú), acte compartit amb la presentació del llibre La revolució com  origen de l’escriptura de Carles Hac Mor o l’escriptura de Carles Hac Mor com a origen de la revolució de Jordi Marrugat (Arola Edicions).
 
Música de Meritxell Gené i teatre de la mà de Quim Monzó
Durant la diada de Sant Jordi, el 23 d’abril, els comerciants de Tàrrega posaran a la venda llibres i roses al carrer del Carme per complir amb la tradició. Ja al cap de setmana, la cantautora Meritxell Gené oferirà el dia 24 una actuació emmarcada dins el Petit Festival de Música dels Hiverns Freds (a 2/4 de 12 de la nit, al local de la Societat Ateneu). La programació es tancarà el dia 25 amb el muntatge escènic El millor dels móns de Quim Monzó a càrrec de la companyia Teatre eSsela (a les 7 de la tarda, al Teatre Ateneu). Són sis petites històries amb la mort com a nexe comú, de cert toc surrealista i vestides de música en directe.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: