Tot a punt per l’estrena aquest diumenge a Tàrrega de l’homenatge de Xavier Ribalta i l’Orquestra Julià Carbonell al poeta Màrius Torres

El cantautor Xavier Ribalta i el director de l’Orquestra Julià Carbonell, Alfons Reverté, estrenaran aquest diumenge 2 de maig el seu concert d’homenatge al poeta lleidatà Màrius Torres (1910•1942).


Ribalta, nascut a la capital de l’Urgell, farà així realitat davant els seus paisans un vell somni: dedicar tot un projecte als versos de l’autor lleidatà. La iniciativa no podia escaure’s en millor moment, ara que es commemora el centenari del naixement de Torres. Finalitzats avui els assaigs, que s’han realitzat a La Caparrella, Reverté ha mostrat la seva satisfacció pel resultat "tant per la simbiosi entre literatura i música com per la unió d’una orquestra simfònica amb la singular veu de Ribalta". Per la seva part, el cantautor targarí ha confessat sentir-se "molt feliç per aquesta experiència única".
 
L’espectacle posarà veu i música a 14 poemes de Màrius Torres. Els arranjaments han anat a càrrec d’Albert Guinovart, qui a més ha composat per a l’ocasió la peça L’amor i el foc. Inspirada en els versos de l’autor de La ciutat llunyana, aquesta nova partitura obrirà el concert de diumenge. D’aquesta col•laboració entre Xavier Ribalta i l’Orquestra Julià Carbonell en sorgirà un CD, ja enregistrat. Després de la seva estrena a Tàrrega, el concert s’interpretarà a l’auditori Enric Granados de Lleida el 9 de maig. Posteriorment arribarà a Seròs i Barcelona al torn que s’estan lligant altres dates a Catalunya, l’Estat espanyol i l’estranger. Màrius Torres ja s’ha pogut sentir en algunes gravacions anteriors de Ribalta, quan cantà els versos de Molt lluny d’aquí i M’he despertat tot sol. La Regidoria de Cultura, un dels impulsors del concert de diumenge, tancarà així l’edició d’enguany del cicle Tàrrega sona a…, que entre altres artistes portà Raimon a la capital de l’Urgell el passat mes de març.
 
Diumenge 2 de maig • A les 7 de la tarda • Al Teatre Ateneu (Pl. del Carme, 12)
•Preu de l’entrada: 15 euros
•Telentrada de Caixa Catalunya – Tel 902 10 12 12 – www.telentrada.com
•Taquilles del Teatre Ateneu des d’una hora abans del concert

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: