L’ska de Derrick Morgan, Alamedadosoulna i Dr. Ding Ring junt amb el soul de The Pepper Pots a la Festa Major de Maig de Tàrrega

Derrick Morgan, considerat un dels pares de l’ska, ha confirmat la seva participació a la Festa Major de Maig de Tàrrega. El veterà músic actuarà el proper dia 15 a la plaça de les Nacions sense Estat en un concert gratuït compartint cartell amb altres exponents del gènere com Dr. Ding Ring i Alamedadosoulna, a més del soul "sixties" de The Pepper Pots.Morgan, nascut el 1940 a Jamaica, ha estat una peça clau del reggae i l’ska al costat de Desmond Dekker, Bob Marley o Jimmy Cliff, noms amb els quals ha treballat al llarg de la seva carrera. L’intèrpret arribarà a la capital de l’Urgell en el marc d’una gira europea i alguns consideren que el concert esdevindrà “una de les darreres oportunitats de gaudir de Morgan dalt un escenari”.

 
Dr. Ring Ding, Alamedadosoulna i The Pepper Pots
Per la seva part, l’alemany Dr. Ring Ding és un dels referents europeus de l’ska i el reggae, i el mateix es pot dir a l’Estat espanyol dels deu components d’Alamedadosoulna, creadors de la cançó principal de la pel•lícula Spanish movie (nominada als premis Goya). La vetllada, un dels plats forts de la Festa Major, comptarà també amb els catalans The Pepper Pots, els quals recreen clàssics de les discogràfiques Motown i Stax, especialitzades en música negra. Now! és el seu tercer disc, que ha consolidat l’acceptació d’aquesta banda efervescent gràcies també a gires internacionals per Estats Units i Japó.

  
 
La Pegatina i Pepet i Marieta
La Regidoria de Cultura també ha tancat el cartell del dia 13 de maig amb La Pegatina com a protagonistes. La rumba urbana és el segell d’identitat del grup, el qual acostarà a Tàrrega les cançons del seu segon disc, Via Mandarina, definit com "punk fet amb guitarra espanyola i caixó flamenc". La Pegatina tindran com a teloners l’agrupació Pepet i Marieta, autors de lletres descarades vestides de ritmes de fusió. La programació inclou altres al·licients com el swing de Pixie Dixie (dia 13) i Krokodillos (dia 14), el jazz de Baptiste & Blues Compagnie (dia 15) i els balls amb les orquestres La Chatta i Montgrins (dies 14 i 16). Tots els concerts de la Festa Major de Maig de Tàrrega són de caràcter gratuït.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: