Tàrrega modifica el seu calendari firal: Incorporació de l’Expo-Fira de Vehicles Clàssics i canvi de dates de la Fira del Medi Ambient

La Regidoria de Promoció Econòmica de Tàrrega ha modificat el calendari firal del municipi amb un canvi de dates de la Fira del Medi Ambient, que del mes de juny es trasllada al dies 2 i 3 d’octubre, i la introducció d’un nou certamen dedicat al món del motor, l’Expo-Fira de Vehicles Clàssics, el dia 16 d’octubre.


Les altres cites sectorials mantenen les dates habituals de celebració: Firacóc el 15 i 16 de maig; FiraTàrrega del 9 al 12 de setembre; Fira del Caçador el 26 de setembre; i Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals del 5 al 8 de desembre.  El cicle inclourà per tant un total de sis certàmens, reforçant la posició de la capital de l’Urgell com aparador comercial i de dinamització. Tot plegat coincideix amb la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament i la Diputació de Lleida per potenciar les fires de la localitat. L’ens provincial ha doblat la seva aportació econòmica, que ascendeix ara a 48.000 euros anuals. L’acord afecta tots els certàmens a excepció de FiraTàrrega, que es regeix per un altre marc.

Dues modificacions significatives
El trasllat de la Fira del Medi Ambient al primer cap de setmana d’octubre obeeix a la voluntat de donar un nou impuls al certamen. La nova ubicació en el calendari pot afavorir l’augment de visitants, sobretot entre els escolars, per als quals s’oferiran activitats didàctiques. En aquest sentit, l’onzena edició accentuarà el paper difusor vers la biodiversitat de les contrades de Ponent. D’altra banda, la incorporació de l’Expo-Fira de Vehicles Clàssics és fruit de l’acord assolit entre l’Ajuntament i l’Associació de Vehicles Antics i Clàssics de Tàrrega i l’Urgell. Els eixos seran la compravenda i exposició de vehicles restaurats així com d’accessoris del motor. Els participants seran professionals del sector i particulars de la comarca de l’Urgell.
 
Reedició del catàleg de Tàrrega
Paral•lelament, la Regidoria de Promoció Econòmica ha reeditat aquests dies el catàleg promocional del municipi de Tàrrega amb un tiratge de 5.000 exemplars. La publicació és trilingüe (català, castellà i francès), i ofereix dades d’interès sobre tradicions, restauració, cultura, atractius turístics i serveis diversos del municipi. També hi ha disponible una versió en anglès, derivada de la primera edició. Posat en circulació l’any 2005, del catàleg s’ha actualitzat ara informació i material gràfic. La Diputació de Lleida ha subvencionat el 45% del cost del nou tiratge.
 
1r. Mercat de l’Intercanvi

En un altre ordre de coses, Tàrrega celebrarà el dia 22 de maig el 1r. Mercat de l’Intercanvi. Durant tota la tarda, a la plaça del Carme, els visitants tindran ocasió de bescanviar tot tipus d’articles en bon estat, i sense ús de moneda. Organitzada per la Xarxa Inter-Canvi, la trobada es completarà amb la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: