La Nit del Tararot integra en un sol espectacle els símbols folklòrics de Tàrrega

El nou format de la Cercavila Nocturna de Tàrrega que s’estrenà el passat 14 de maig sota el nom de La Nit del Tararot aplegà unes 1.500 persones al nucli antic de la ciutat, en un dels moments àlgids de la Festa Major.


L’espectacle, convertit ara en un aparador folklòric, agrupà tots els elements del bestiari local així com els gegants, els capgrossos i els nans. Tots aquests personatges s’han integrat amb gràcia dins l’episodi verídic de la mort del joglar l’any 1325 a Tàrrega, fil conductor de la cercavila des que es presentà fa cinc anys. El muntatge comptà a més amb els Cavallets de Lleida i el Ruc Garot del Penedès com a convidats d’honor, que van captivar el públic.
 
El Pregoner, narrador de la història
La Nit del Tararot, organitzada per l’Associació Guixanet i la Regidoria de Cultura, recuperà a més nous símbols de la iconografia popular targarina, com el Pregoner -interpretat per l’actor Jordi Miñarro- i els Massers, figures protocol·làries que no sortien a escena des dels anys 50. Tot i que per ser exactes s’hauria de parlar de "Masseres", perquè els personatges foren encarnats per noies. El punt de partida se situà a la plaça de Sant Antoni, on el públic va gaudir d’una botifarrada servida per l’Agrupament Escolta. Els Cavallets i el Ruc van obrir les actuacions, que van seguir amb La Fal·lera Gegantera, Guixanet i l’Esbart Albada. La comitiva avançà després cap al carrer Major, on una pluja de globus i confeti va plasmar la història del cop de pedra al joglar. Finalment, a la plaça Major, van prendre protagonisme l’Àliga i el Drac de BAT, per culminar amb un esclat de festa i foc amb tots els elements participants.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: