El Talladell, al terme de Tàrrega, inaugura el seu pavelló

El Talladell, nucli agregat del terme de Tàrrega, ha inaugurat el seu nou pavelló polivalent, fruit de les tasques de rehabilitació de l’antic molí comunal del poble. És per això que la Junta de Veïns ha batejat l’equipament amb el nom d’Espai El Molí.


L’execució del projecte ha tingut un cost d’un milió d’euros, dels quals 176.000 han estat aportats pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya. Paral·lelament s’han invertit uns altres 60.000 euros en l’adquisició de mobiliari i 33.600 euros en el condicionament de l’accés principal, aquesta última quantitat provinent del Fons Estatal d’Inversió Local. L’edifici multiusos del Talladell conserva bona part de l’estructura original del segle XIX: es mantenen les parets de pedra vista i a l’interior unes arcades de singular valor arquitectònic i una de les bigues de fusta que sustentaven l’antiga teulada, mentre que la coberta és de nova construcció.
 
Una superfície construïda de 1.000 m2 també al servei de FiraTàrrega
A banda de la planta baixa, s’ha aixecat també un altell i tot plegat suma una superfície construïda de 1.000 m2, amb un ampli saló per a trobades, sala d’actes i despatxos. Aquest nou immoble no només estarà al servei dels veïns del Talladell ja que esdevindrà alhora un dels escenaris de FiraTàrrega a més d’acollir les  estades creatives d’agrupacions que actuïn al certamen. Incorporat a la xarxa d’equipaments municipals, el pavelló també acollirà exposicions i activitats durant tot l’any. De fet, a l’altell ja es pot visitar una mostra sobre el patrimoni natural de Tàrrega. L’Espai El Molí està situat a l’est del poble, concretament a la plaça del Freginal, un indret que ha estat objecte de millores durant els últims anys. L’entrada en servei del pavelló conviurà amb el local social ubicat a les antigues escoles. A l’acte inaugural d’avui han assistit el portaveu de la Junta de Veïns del Talladell, Pere Domingo; l’alcalde Joan Amézaga; i el director dels Serveis Territorials de Governació a Lleida, Tomàs Pujol.
 
El Talladell, molt a prop de constituir-se en Entitat Municipal Descentralitzada
Val a dir que el departament de Governació de la Generalitat ha aprovat l’expedient que regula la constitució del Talladell com a Entitat Municipal Descentralitzada (EMD), condició que permetrà a aquest nucli agregat de 243 habitants (el més poblat de Tàrrega) d’assolir unes majors quotes d’autonomia, amb personalitat jurídica i pressupostos propis a més de l’autogestió plena dels seus recursos. Per culminar el procés només falta el vistiplau definitiu de la comissió jurídica del Govern català, que es pronunciarà durant aquest any 2010.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: