Alumnes del Centre de Formació La Solana restauren la grua del segle XIX dels antics molls ferroviaris de Tàrrega

Alumnes del Centre de Formació La Solana de Tàrrega han restaurat la grua del segle XIX que s’utilitzava en tasques de càrrega i descàrrega als antics molls ferroviaris de la ciutat. Aquesta preservació del patrimoni històric s’ha emmarcat dins el projecte de rehabilitació del sector nord de l’estació, cedit per Renfe al consistori, i que ha d’esdevenir una plaça semicoberta.


La grua, que es mantindrà en el seu emplaçament original, fou forjada 120 anys enrere a la ciutat britànica de Wednesbury per part de l’empresa Lloyds Fosters & Co. Sota la coordinació d’un monitor, els alumnes de La Solana han tret el rovell del mecanisme i l’han revestit d’un vernís metàl·lic que evitarà el seu deteriorament. També se’n conserven el màstil de fusta i la cadena de l’època. Amb aquesta intervenció, Tàrrega vol rememorar alhora els 150 anys de l’arribada del ferrocarril a la vila. Actualment, als antics molls de Renfe realitzen pràctiques professionals els inscrits a la cinquena edició del programa Escola Taller de La Solana. Tots ells són menors de 25 anys i cursen les especialitats de construcció, forja, fusteria i pintura. 

Aquest dimarts, lliurament de diplomes

Precisament, aquest dimarts 1 de juny es clourà el curs Escola Taller-5 amb el lliurament de diplomes (a 2/4 d’1 del migdia, a la Casa Consistorial). El Centre de Formació La Solana, de gestió municipal, imparteix des de fa dotze anys l’aprenentatge d’oficis i promou la inserció laboral de persones en situació d’atur. La reconversió dels molls ferroviaris podria ser una de les últimes obres realitzades per La Solana si finalment es materialitza l’anunci de la Generalitat de Catalunya de no obrir noves convocatòries per subvencionar escoles taller i cases d’oficis. Val a dir que el Ple de l’Ajuntament de Tàrrega va aprovar el passat 20 de maig una moció adreçada al Departament de Treball instant a reorientar aquesta decisió i cercar nous projectes per facilitar la inserció laboral dels joves.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: