Tàrrega homenatja aquest dissabte la figura de l’activista cultural Josep Solé i Alsina

Dissabte 5 de juny a les 6 de la tarda al Teatre Ateneu · Plaça del Carme, 12
 
El Grup de Teatre BAT i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tàrrega convoquen per aquest dissabte 5 de juny un acte d’homenatge a Josep Solé i Alsina, un dels fundadors de l’esmentada companyia escènica l’any 1953 i destacat impulsor de la cultura a la ciutat.


El reconeixement commemorarà el cinquè aniversari de la seva mort i tindrà lloc en un dels edificis que més s’estimava Solé, el Teatre Ateneu, on dirigí i interpretà nombrosos muntatges. L’acte central consistirà en el descobriment d’una placa que deixarà testimoni de la seva tasca. Prèviament, a les 6 de la tarda, la secció infantil de BAT interpretarà una versió d’El somni d’una nit d’estiu de William Shakespeare. També és previst d’escenificar una antologia amb fragments de les peces més aplaudides de l’agrupació targarina. La infatigable dedicació de Josep Solé, sempre sense ànim de lucre, es traduí en altres iniciatives com els Jocs Florals o les Olimpíades Infantils.
 
Insígnia d’Or de BAT i Premi Culturàlia
La implicació de Josep Solé i Alsina amb la societat civil targarina es remunta als anys 30, quan fou membre de La Palestra, entitat difusora de la cultura i l’esport. A més de fundar la companyia, el lligam amb el Grup de Teatre BAT l’acompanyà fins al final de la seva vida. Com ell recordava, a més d’actor o director, també exercí de tramoista, apuntador o arxiver, conservant fins a 716 peces teatrals dutes als escenaris per BAT. Solia afirmar que "el teatre és una escola de la vida". Per aquests mèrits ja va rebre la Insígnia d’Or de BAT l’any 1978. Paral·lelament, formà part els anys 80 de la secció de Civilitat de la Societat Ateneu i va organitzar el Jocs Florals Infantils i Juvenils amb motiu del centenari de la concessió a Tàrrega del títol de Ciutat. En el marc de la Junta Parroquial, Solé també va  promoure les Olimpíades Infantils entre els anys 1967 i 1977. La seva trajectòria fou reconeguda amb un Premi Culturàlia l’any 2000.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: