L’Ajuntament de Tàrrega promou el repartiment de les tasques domèstiques i familiars

La Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Tàrrega portarà a terme aquest mes de juny la campanya A casa, iguals! Anem per feina, destinada a conscienciar les famílies sobre la importància de compartir les tasques domèstiques entre totes les persones que conviuen a la llar, siguin homes o dones, incloent adults, adolescents, gent gran i infants.


El missatge que es vol transmetre és el de donar valor al temps destinat al treball de casa i repartir aquestes responsabilitats de manera igualitària. Alhora, es vol proporcionar més temps personal i de lleure a les dones, les quals dediquen 21 hores setmanals a les tasques de la llar segons indiquen les estadístiques.
 
Tríptic, teatre-fòrum, activitats per la mainada i bloc

La campanya gira al voltant de quatre eixos: d’una banda s’ha editat un tríptic informatiu que inclou un petit exercici per a la reflexió sobre l’ús que fem del temps. A més, aquest dijous 10 de juny (a les 8 del vespre, a la Biblioteca de Tàrrega) s’oferirà el muntatge Doble jornada a càrrec de la companyia La Comunicativa, una peça de teatre fòrum que entra dins el menjador d’una família qualsevol per conèixer com viuen els seus membres. Així mateix, els infants inscrits aquest estiu a l’Esplai Esprai participaran en activitats relacionades amb el repartiment de les tasques domèstiques i la igualtat entre dones i homes. Per últim, el bloc de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat (http://dtarrega.bloc.cat) inclourà articles i vídeos relacionats amb aquesta qüestió. Aquesta campanya forma part de la Setmana dels Nous Usos del Temps de la Diputació de Lleida i compta amb el suport de l’Institut Català de les Dones, el Departament de Treball, el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: