El festival d’arts visuals Emergent Lleida 2010 s’obrirà amb un treball fotogràfic realitzat pels membres de l’Associació Alba de Tàrrega

El fotògraf Albert Gusi ha donat detalls avui del seu projecte artístic que protagonitzaran unes 200 persones amb discapacitat psíquica o problemes de salut mental de l’Associació Alba de Tàrrega. Aquest treball, titulat Assolellant petits sols al cel de Tàrrega, es realitzarà durant els propers mesos i inaugurarà el dia 8 d’octubre a la capital de l’Urgell la tercera edició d’Emergent Lleida, Festival Internacional de Fotografia i Arts Visuals.


De fet, aquesta activitat s’emmarca dins el programa d’Inclusió i Participació que Emergent porta a terme cada any entre col·lectius amb risc d’exclusió social. En el cas d’aquesta intervenció capitanejada per Gusi, els participants de l’Associació Alba es valdran de tècniques i eines del llenguatge fotogràfic per expressar la seva visió del sol com a símbol de vida, de com il·lumina el paisatge de Tàrrega.
 
Un primer tast durant FiraTàrrega

Els nois i noies de l’Associació Alba captaran per tant centenars de fotografies que després es mostraran en diversos formats. Una primera sel·lecció d’instantànies s’exhibirà el mes de setembre en alguns balcons de la ciutat, des dels dies previs a la 30a edició de FiraTàrrega fins al 12 d’octubre. L’acció principal arribarà el 8 d’octubre, quan una obra de cada autor es mostrarà a la plaça Major de la capital de l’Urgell. Serà una performance singular que donarà el tret de sortida al festival Emergent-Lleida 2010 i es comptarà amb la presència de l’escriptor Màrius Serra. Paral·lelament, totes les imatges es podran consultar en un àlbum al portal Flickr.
 
Unió d’esforços
El projecte Assolellant petits sols al cel de Tàrrega és possible gràcies al suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Tàrrega, l’Associació Alba i “la Caixa”, entitat aquesta última que celebra el seu centenari a la capital de l’Urgell. La presentació de la iniciativa ha tingut lloc avui a l’Escola Alba de la localitat. Albert Gusi i alguns dels joves participants han estat acompanyats per Jordi Ramon, primer tinent d’alcalde; Alba Coma, regidora d’Acció Social; Maite Trepat, directora de l’Associació Alba; Jesús Vilamajó, director d’Emergent; i Jaume Solé, president de l’Associació de Fotògrafs Professionals de Lleida i Comarques, entitat que organitza l’esmentat certamen. En les dues darreres edicions del festival foren Down Lleida (2008) i el Centre Obert de Tàrrega (2009) els col·lectius que es van beneficar del programa d’Inclusió i Participació. L’Associació Alba commemora enguany el seu 35è aniversari.

 

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: