L’Ajuntament promourà l’ús del pàrquing municipal de l’avinguda de Catalunya amb gratuïtat la primera hora durant un període mínim de tres mesos

Estacionar el vehicle al nou pàrquing municipal soterrat de Tàrrega, annex a l’avinguda de Catalunya, tindrà caràcter gratuït la primera hora durant un període mínim de tres mesos des de la seva posada en servei, prevista per a l’octubre.


Aquesta fórmula serà l’eix principal de promoció d’aquest equipament que prepara l’Ajuntament, una iniciativa que es podria prorrogar fins a mig any segons el seu volum d’ús. La dinamització de l’aparcament anirà adreçada tant als clients potencials dels comerços del centre com als residents. Després dels primers seixanta minuts gratuïts, s’aplicaran les tarifes habituals (0,37 euros mitja hora i 0,75 euros una hora).
 
Una inversió total de vora 2,5 milions d’euros
Mentre, el consistori ha adjudicat a l’empresa Dragados la segona i última fase de construcció del pàrquing. Amb un pressupost de 285.866 euros, es tracta dels acabats de l’obra que inclouen l’habilitació de l’accés i la instal·lació d’aparells de ventilació, sistemes antiincendis i ascensor. Aquest tram final dels treballs s’executarà durant els tres propers mesos, materialitzat ja el gruix del projecte, o sigui l’edificació de l’estructura. Paral·lelament, l’ens local adjudicarà aquesta setmana el subministrament i col·locació de caixers automàtics, càmeres de videovigilància, barreres i rètols lluminosos, tot plegat amb un pressupost de contracta de 62.380 euros. Les previsions apunten a finals de setembre com a data per culminar els treballs. Després de les inspeccions de seguretat, el pàrquing entrarà en servei el mes d’octubre. L’equipament haurà suposat una inversió total de 2.448.246 euros, quantitat finançada íntegrament pel Govern central mitjançant les dues convocatòries dels fons anticrisi (l’any 2009 ja es van aportar 2,1 milions d’euros del primer "pla Zapatero" per fer realitat el projecte).
 
Obert el termini de recepció de propostes per fer-se càrrec del funcionament
Al mateix temps, i fins al proper 7 de juliol, és obert el termini de presentació de propostes per adjudicar-se l’atenció i manteniment del pàrquing. Si bé l’Ajuntament de Tàrrega serà el gestor directe de les instal·lacions, es vol contractar una empresa privada perquè tingui cura del servei, obligació que es traduirà en les tasques de vigilància, atenció als usuaris, manteniment i neteja. Aquesta contractació es fa per concurs públic de procediment obert, el qual fixa una aportació màxima de 75.000 euros anuals per part del consistori. L’Equip de Govern considera prioritària l’obertura del pàrquing, amb cabuda per a 238 vehicles, "pel que suposarà d’element dinamitzador del comerç local".
 
Obres de reforma a la travessia de la N-II
L’execució de l’aparcament sempre ha anat lligada a la reforma de l’antiga travessia de la N-II, dins la qual s’inclou precisament l’avinguda de Catalunya. La Regidoria d’Urbanisme estima que la pavimentació es donarà per acabada al setembre, quan els trams del Raval del Carme i l’avinguda de Barcelona tornaran a ser transitables. Això significarà que tot el traçat de la travessia (1,7 quilòmetres entre les places El·líptica i Riambau) estarà obert a la circulació. Aquestes previsions inclouen també la construcció de la nova rotonda situada a l’avinguda de Barcelona, en plena zona dels supermercats. A partir de l’octubre, es destinaran esforços als acabats de la reurbanització, sobretot pel que fa a mobiliari i arbrat.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: