L’Ajuntament de Tàrrega elabora un pla de redistribució de contenidors de brossa al nucli urbà

L’Ajuntament de Tàrrega treballa aquests dies en l’elaboració d’un pla de redistribució dels contenidors d’escombraries a la totalitat del nucli urbà. La voluntat de les regidories de Serveis i Medi Ambient és optimitzar la recollida selectiva i augmentar l’índex de reciclatge de residus a la capital de l’Urgell.


L’eix de l’actuació consisteix sobretot en agrupar en una mateixa illa els contenidors de rebuig general amb els de les fraccions d’envasos, paper, vidre i orgànica, facilitant així a la ciutadania la separació de tots els residus. En aquest sentit, el consistori ha detectat que molts usuaris s’adrecen només als contenidors de rebuig, en alguns casos separats de la resta, on dipositen tota classe de brossa. Els nous emplaçaments es fixaran segons criteris tècnics i atenent a una major comoditat dels usuaris a l’hora de desplaçar-se a aquests punts verds.
 
La travessia de la N-II com a referent
La implantació de la mesura serà gradual en el decurs dels propers mesos i prendrà com a referència les illes de contenidors que s’han dissenyat a la reforma de la travessia de la N-II. Precisament, al tram de l’avinguda de Catalunya comprès entre les places El·líptica i de Carles Perelló s’han col·locat les primeres illes de contenidors, de 13 m2 i amb set dipòsits a cada grup (dos de rebuig, dos de fracció orgànica, un per a paper, un per a vidre i un per a envasos). Paral·lelament, durant aquest estiu, la redistribució de contenidors començarà a aplicar-se al barri del Districte Nord a mode de pla pilot.
 
Es desestimen més contenidors soterrats
D’altra banda, i tal i com ja es va dir en el seu moment, el consistori aposta pels contenidors a superfície i desestima d’incorporar nous receptacles soterrats a causa de les dificultats de buidatge i les males olors. Malgrat això, els soterrats ja existents es mantindran com fins ara. Val a dir que l’Ajuntament de Tàrrega delega la recollida i el tractament de les escombraries generades a la societat Urgell Net SA, en què també participen el Consell Comarcal de l’Urgell i altres municipis de la zona, si bé la disposició dels contenidors a la via pública continua sent competència del consistori.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: