Tàrrega es manté fidel a la tradició de l’Aplec de Sant Eloi

Tàrrega ha celebrat aquest diumenge 12 de setembre amb un altre èxit de participació l’Aplec de Sant Eloi, una cita que resisteix la ressaca teatral i festiva que viu aquests dies la capital de l’Urgell. Unes 4.000 persones s’han mantingut fidels a la tradició de pujar fins a la serra de la ciutat, esmorzar coca amb préssec i gaudir de les activitats de cultura popular que s’hi convoquen.


Així, han repetit en el programa els balls de La Fal·lera Gegantera i els Grallers de la Barra, la demostració d’obediència de gossos del Club Agility Tàrrega i el Concurs Nacional de Colles Sardanistes. Aquest últim ha comptat enguany amb l’assistència de dotze grups, dels quals s’ha classificat en primer lloc Dolç Infern de l’Agrupació Sardanista Montserrat de Lleida.
 
Horitzó 2013, el centenari dels Amics de l’Arbre
Destinat a un públic familiar, l’aplec també manté l’afluència de visitants gràcies a les característiques parades de joguines. Alhora, tampoc han faltat els qui han adquirit la rajola commemorativa de la trobada, la qual trau a la venda cada any l’Associació Amics de l’Arbre, entitat gestora del Parc de Sant Eloi. Aquest cop la imatge de la rajola ha estat la Font del Congrés, recentment restaurada amb motiu del centenari de la seva construcció. I aquesta no ha estat l’única efemèride comentada, ja que els Amics de l’Arbre han assenyalat que es treballa de valent en la celebració del primer segle de vida de l’entitat, prevista per a l’any 2013. D’altra banda, també s’ha estrenat la millora dels lavabos del parc, realitzada pel Centre de Formació La Solana mitjançant plans d’ocupació.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: