AGENDA CULTURAL OCTUBRE 2010

AGENDA CULTURAL OCTUBRE 2010

 


Divendres Dia 1
Les Diferents Cares de la Immigració 2010: Filmets per la Convivència
A 2/4 de 9 del vespre, a la Casa Consistorial (plaça Major, 1)
Organitza: Regidoria d’Acció Social

Tàrrega convoca per setè any consecutiu aquest cicle d’activitats participatives que conviden a reflexionar sobre el fenomen migratori. Conferències, exposicions, tallers, teatre i cinema integren de l’1 d’octubre al 14 de novembre una programació que difon aspectes sovint desconeguts sobre els nouvinguts que conviuen entre nosaltres, persones que han hagut de deixar la seva terra per millorar la qualitat de vida, adaptant-se a un entorn que inicialment els és aliè. Alhora, i en un to més lúdic, Les Diferents Cares de la Immigració fa d’altaveu dels costums socials i culturals d’aquestes comunitats, propiciant la creació d’espais de trobada entre població autòctona i estrangera.
www.lesdiferentscaresdelaimmigracio.com

Filmets per la Convivència 2010
El cicle s’obre amb la projecció d’una sèrie de quinze curtmetratges que fixen la mirada a diferents aspectes de la immigració dins la nostra societat. Aquests treballs pertanyen a la col•lecció Filmets per la Convivència que difon el Badalona Film Festival. Gratuït

Dissabte Dia 2
11a Fira del Medi Ambient
De les 11 del matí a les 2 del migdia i de les 4 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre,
a l’Espai MerCAT i a la plaça de les Nacions sense Estat
Organitza: Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega obre una nova etapa de la Fira del Medi Ambient amb el canvi de dates del certamen, que del juny passa ara a l’octubre. A més, en aquesta onzena edició s’accentuen els continguts adreçats a un públic familiar refermant la vocació pedagògica i divulgadora que ha adquirit aquest esdeveniment durant els darrers deu anys. Amb un programa que reuneix 25 activitats i 30 expositors, la fira vindrà marcada per la celebració aquest 2010 de l’Any Internacional de la Diversitat Biològica. En aquest sentit, els dies 2 i 3 d’octubre se succeiran a Tàrrega exposicions, conferències, documentals, tallers participatius i teatre que giraran al voltant de la riquesa de la biodiversitat, tant des d’una perspectiva local com universal.

Una trentena d’expositors

No hi faltarà l’apartat sectorial amb la presència d’una trentena d’expositors vinculats amb els productes ecològics, les energies renovables, la sostenibilitat i l’alimentació natural. La fira posarà tots dos dies a disposició dels menuts una sèrie d’inflables amb lemes sobre reciclatge. I per a tota la família es reservarà un espai dedicat al circuit de vehicles elèctrics, un clàssic ja del certamen. Les visites guiades també són una constant de la programació: enguany es proposa de fer un recorregut guiat per les instal•lacions recentment ampliades de l’estació depuradora d’aigües residuals de Tàrrega. A més, el dia 3 al matí, es convoca una sortida en bicicleta pel terme municipal dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible, en què l’experta Astrid Van Ginkel farà esment de les espècies d’herbes característiques de la zona.

Una desena de mostres divulgatives

El vessant educador de la Fira del Medi Ambient es tradueix en la presència dins el recinte d’una desena de mostres sobre la biodiversitat, algunes amb suports gràfics de gran format. Destaquen les exposicions cedides pel Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i les Obres Socials de diferents entitats d’estalvi (CAM i Ibercaja). Dins aquest grup d’activitats, a l’estand de l’Ajuntament de Tàrrega, s’explicarà a la ciutadania la implantació de la nova recollida selectiva d’oli de cuina domèstic al municipi. Els visitants de l’estand rebran a més un obsequi.

Projeccions de cinema

La conscienciació ecològica també es difondrà a través del cinema, ja que la fira projectarà el documental La hora 11, produït i narrat per l’actor Leonardo DiCaprio. Les conseqüències del canvi climàtic vertebren aquesta cinta inèdita a les sales del nostre país. Per la seva part, l’estand de l’Escola de Capacitació Agrària analitzarà les mostres d’aigua que portin les persones interessades (nitrats, salinitat,…)

Exposicions (tots dos dies, 2 i 3 d’octubre)
• Plaça de la Biodiversitat (A la plaça de les Nacions sense Estat)
Mostra educativa, divulgativa i de conscienciació ecològica que la Fundació de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) presenta sobre la biodiversitat en espectaculars suports gràfics.

• Actuacions mediambientals a Tàrrega (A l’Espai MerCAT)
Recull gràfic de les intervencions realitzades al municipi de Tàrrega dins l’àmbit mediambiental. S’hi podran adquirir les reproduccions en miniatura de l’Om de la Plana i s’explicarà a la ciutadania la nova recollida selectiva d’oli domèstic de cuina al municipi.

• El patrimoni natural de Tàrrega (A l’Espai MerCAT)
Hàbitats i espais ecològics que conviuen a l’extens terme municipal de Tàrrega, detallant les seves espècies de flora i fauna.

• L’Estany d’Ivars i Vila-Sana (A l’Espai MerCAT)
Procés de recuperació i regeneració de les 126 hectàrees de superfície lacustre úniques a les nostres terres. La mostra inclou nius d’espècies autòctones de la zona amb la col•laboració del grup Ornitològic de Ponent.

• Dóna la volta als residus (A l’Espai MerCAT)
El Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya exhibeix aquesta mostra didàctica que plasma com es transformen les fraccions de la recollida selectiva d’escombraries: paper i cartró, envasos, vidre, orgànica i rebuig general.

• La Mediterrània, bressol de la humanitat (A l’Espai MerCAT)
La Fundació de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) mostra quins són els ecosistemes mediterranis terrestres i marins, i com interactuen amb l’ésser humà.

• Què són els productes ecològics? (A l’Espai MerCAT)
El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya exposa a través de plafons i jocs les característiques de la producció agrària i ramadera de tipus ecològic i dels seus canals de distribució.

• Les energies renovables (A la plaça de les Nacions sense Estat)
L’Obra Social d’Ibercaja fa pedagogia de les energies respectuoses amb el medi ambient.

• Auca de la biodiversitat (A l’Espai MerCAT)
Obres presentades al concurs escolar d’Auques de la Biodiversitat organitzat per l’Ajuntament de Tàrrega amb motiu de la celebració de l’Any Internacional de la Diversitat Biològica.

• Diputació de Lleida (A l’Espai MerCAT)
Principals projectes de preservació i difusió del patrimoni natural de Ponent endegats per l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de Lleida.

Tallers
• Cuques al microscopi (A les 12 del migdia i a les 5 de la tarda, a l’Espai MerCAT)
Cadascú podrà portar els animalons o cuques que més li agradin i observar-les a través d’un microscopi connectat a un ordinador.

• Herbes culinàries i remeires (A les 5 de la tarda, a l’Espai MerCAT)
Astrid Van Ginkel, de la consultoria Fitomón, ens desentranyarà els secrets que guarden les herbes de les nostres contrades.

Teatre
• Supercívic • Per a tota la família amb missatges de respecte vers el medi natural
(A les 7 de la tarda, a la plaça de les Nacions sense Estat)
Muntatge de teatre de to didàctic que de forma amena transmet bones pràctiques que contribueixen al reciclatge i al respecte vers el medi ambient.

Conferències
• Presentació de la nova formació en producció agroecològica
(A les 12 del migdia, a la Sala Marsà)

Visites guiades
• Ampliació de l’estació depuradora d’aigües residuals de Tàrrega
(A les 12 del migdia i a les 5 de la tarda, des de l’Estació d’Autobusos)

Cinema
• Projecció de la pel•lícula documental La hora 11
(A les 6 de la tarda, a la Sala Marsà)
L’actor Leonardo DiCaprio produeix i narra aquesta mirada documental sobre la crisi ecològica actual i el canvi climàtic, concretada en fenòmens com la sequera, la fam, les inundacions, les altes temperatures o la pluja àcida. La cinta ha estat dirigida per Leila Conners Petersen i Nadia Conners.

Diumenge Dia 3
Mercat mensual de segells, monedes i pins
Durant tot el matí, al vestíbul del Teatre Ateneu (plaça del Carme, 12)
Organitza: Centre Cultural de Tàrrega
Cita per a col•leccionistes on es poden trobar peces relacionades amb la numismàtica i la filatèlia.

Diumenge Dia 3
1r Trial Open Tàrrega • Campionat Provincial de Lleida de Trial
A partir de les 9 del matí, al Circuit del Castell del Mor
Organitza: Moto Club Tàrrega

L’històric Moto Club Tàrrega torna a posar-se en marxa amb una nova junta i amb la intenció de promocionar els esports en les modalitats off-road. Per això, han recuperat la gestió del circuit municipal del Castell del Mor, el qual volen revitalizar amb activitats i competicions. En aquesta prova hi participaran una quarantena de pilots.

Diumenge Dia 3
11a Fira del Medi Ambient
De les 10 del matí a les 2 del migdia i de les 4 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre,
a l’Espai MerCAT i a la plaça de les Nacions sense Estat
Organitza: Ajuntament de Tàrrega

Tallers
• Cuques al microscopi (A les 11 del matí i a les 5 de la tarda, a l’Espai MerCAT)
Cadascú podrà portar els animalons o cuques que més li agradin i observar-les a través d’un microscopi connectat a un ordinador.

• Papiroflèxia: animals en paper
(A les 12 del migdia i a les 6 de la tarda, a l’Espai MerCAT)
Carme Boixader, artista de la papiroflèxia, mostrarà a la quitxalla d’entre 5 i 12 anys com plasmar tota mena d’animals en miniatures de paper.

Conferències
• La recuperació i l’evolució de l’Estany d’Ivars i Vila-Sana
(A les 12 del migdia, a la Sala Marsà)
A càrrec de Toni Costa, director del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-Sana. Evolució de la biodiversitat recuperada durant els últims anys en aquest territori lacustre.

• Jaciments d’ocupació relacionats amb el medi ambient
(A les 6 de la tarda, a la Sala Marsà)
A càrrec de Dionís Oña, responsable de Salut i Seguretat Laboral, Medi Ambient i Mobilitat d’UGT de Catalunya, qui explicarà quines són les noves oportunitats laborals relacionades amb el medi ambient.

Sortides i visites guiades
• Sortida en bicicleta pel terme municipal i descoberta d’herbes
(A les 10 del matí, des de la plaça de les Nacions sense Estat)
Dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible, i amb la col•laboració del Club Ciclista Tàrrega i l’experta Astrid Van Ginkel, farem una ruta per l’entorn natural de Tàrrega parant atenció en les espècies d’herbes característiques. Amb esmorzar gratuït per als participants.

• Ampliació de l’estació depuradora d’aigües residuals de Tàrrega
(A les 12 del migdia i a les 5 de la tarda, des de l’Estació d’Autobusos)

Cinema
• Projecció de la pel•lícula documental La hora 11
(A les 7 de la tarda, a la Sala Marsà)
L’actor Leonardo DiCaprio produeix i narra aquesta mirada documental sobre la crisi ecològica actual i el canvi climàtic, concretada en fenòmens com la sequera, la fam, les inundacions, les altes temperatures o la pluja àcida. La cinta ha estat dirigida per Leila Conners Petersen i Nadia Conners.

Divendres Dia 8
Inauguració Emergent Lleida 2010 • Festival Internacional de Fotografia i Arts Visuals de Lleida, amb el fotògraf Albert Gusi, l’escriptor Màrius Serra, el grup musical Ambaparà i membres de l’Associació Alba
A les 6 de la tarda, a la plaça Major
Organitza: Emergent

A l’igual que en l’edició anterior, el Festival Internacional de Fotografia i Arts Visuals Emergent se celebrarà a cavall de les ciutats de Lleida i Tàrrega. L’acte inaugural tindrà lloc a la capital de l’Urgell i servirà alhora per cloure l’exposició Assolellant petits sols al cel de Tàrrega, instantànies que s’han exposat a les façanes de la plaça Major durant les últimes setmanes com a pròleg del certamen. Aquest ha estat un projecte d’Albert Gusi que s’ha servit de la fotografia per promoure la inclusió social, en aquest cas, de persones de l’Associació Alba. Hi intervindrà també l’escriptor Màrius Serra i el grup musical Ambaparà, amb xocolatada popular.

Divendres Dia 8
Emergent Lleida 2010 • Festival Internacional de Fotografia i Arts Visuals de Lleida: Inauguració d’exposicions
• Memòria de Cecilia del Val (A les 8 del vespre, a la Sala Marsà)
• L’art del mar • Col•lectiva (A 2/4 de 9 del vespre, al Museu Comarcal de l’Urgell)
Organitza: Emergent i Fundació Forvm de Tarragona

Divendres Dia 8
Inici de la 19a. temporada de Cine Club La Lloca:
Nothing personal de Urszula Antoniak (Holanda, 2009) • Drama
A 2/4 d’11 de la nit, a Cinemes Majèstic (Avda. Catalunya, 54)
Organitza: Cine Club La Lloca

Amb Stephen Rea i Lotte Verbeek. Una jove i rebel holandesa recorre els camins d’Irlanda, gaudint d’una solitud buscada. Es creua amb un home madur que viu sol en una casa apartada i li ofereix feina a canvi de menjar. La noia accepta amb una condició: no hi haurà res personal, sols feina. Però ambdós no tarden a sentir curiositat l’un per l’altre. Preu: 5 euros

Dissabte Dia 9
Marató de Donació de Sang
De 10 del matí a 10 de la nit , a l’Espai MerCAT (plaça de les Nacions sense Estat)
Organitza: Banc de Sang i Teixits de Catalunya

Campanya de donació de sang durant 12 hores ininterrompudes, amenitzades amb activitats de les entitats culturals de la ciutat. A les 9 del vespre tindrà lloc una conferència pronunciada per l’escriptor targarí Xavier Garcia.

Diumenge Dia 10
26è. Aplec dels Molars amb l’actuació de la Capella de Música
A les 9 del matí, a la capella dels Molars (carretera de Sant Martí de Riucorb)
Organitza: Parròquia de Tàrrega

Dimecres Dia 13
Cicle d’Òpera Via Satèl•lit: Carmen de Bizet
A les 8 del vespre, a Cinemes Majèstic (avinguda de Catalunya, 54)
Organitza: Circuit Urgellenc
Retransmissió en directe i en alta definició d’aquesta famosa òpera des del Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Sota la direcció de Calixto Bieito. Preu: 16 euros

Dijous Dia 14
Les Diferents Cares de la Immigració 2010:
Presentació de les conclusions de l’estudi L’impacte etnològic de la immigració a Tàrrega del 1874 al 1930, a càrrec de Jordi Creus
A 2/4 de 9 del vespre, a la Casa Consistorial (plaça Major, 1)
Organitza: Regidoria d’Acció Social

Jordi Creus (Agramunt, 1970) és llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de  Barcelona i durant set mesos ha dut a terme una investigació sobre l’impacte etnològic de la immigració a Tàrrega en el període de finals del segle XIX i a principis del XX.

Divendres Dia 15
Sessió inaugural del segon cicle de la Filmoteca de Catalunya a Tàrrega:
Arrebato de Iván Zulueta (Espanya, 1980)
A 2/4 d’11 de la nit, a Cinemes Majèstic (avinguda de Catalunya, 54)
Organitza: Filmoteca de Catalunya i Regidoria de Cultura

Amb aquest clàssic contemporani del cinema espanyol s’inicia el segon cicle de projeccions de la Filmoteca de Catalunya a Tàrrega. Aquesta sessió vol ser un homenatge al cineasta Iván Zulueta, desaparegut recentment, qui va signar amb Arrebato un film cabdal de la transició democràtica espanyola. La cinta va obrir nous horitzons creatius dins la cinematografia d’un país que despertava llavors a una cultura radical i experimental. Prèviament es projectarà el curtmetratge Leo es pardo, realitzat pel mateix autor el 1996. Preu: 3 euros.  Aturats, estudiants i Carnet Jove: 2,5 euros.

Dissabte Dia 16
1a Expo-Fira de Vehicles Antics Clàssics
De 10 del matí a 8 del vespre, a l’Espai MerCAT i plaça de les Nacions sense Estat
Organitza: Associació de Vehicles Antics i Clàssics de Tàrrega i l’Urgell

Naix un nou certamen firal a Tàrrega dedicat al món del motor, més concretament als vehicles clàssics. Repartits entre l’Espai MerCAT i la plaça de les Nacions sense Estat, s’exposaran cotxes i motos amb una antiguitat mínima de 25 anys, propietat de particulars targarins. Els visitants podran contemplar de prop models mítics, alguns fins i tot dels anys 20.  Pel que fa a l’apartat de mercat figuraran expositors que posaran a la venda recanvis de restauració, miniatures, peces de col•leccionista, marxandatge i llibres, tot vinculat amb aquest àmbit. Val a dir que el diumenge 17 els vehicles participants romandran exhibits al públic. Entrada gratuïta

Dissabte Dia 16
Mercat de les Antiguitats i les Arts
Tota la tarda, al carrer del Carme
Organitza: Centre Cultural de Tàrrega

Parades amb tota mena d’articles relacionats amb el col•leccionisme antic: mobles i utensilis, elements decoratius, monedes, segells, llibres, pel•lícules, pins, discos i fins i tot plaques de cava. Brocanters i antiquaris es donen cita en aquest important punt de trobada del sector, on també aprofiten per intercanviar el seu material.

Dissabte Dia 16
Cicle de Cinema Infantil en Català: Shrek, feliços per sempre
A 1 / 4 de 7 de la tarda, a Cinemes Majèstic (avinguda de Catalunya, 54)
Organitza: Circuit Urgellenc

Dissabte Dia 16
Temporada de Teatre 2010 – 2011: Natale in casa Cupiello
D’Eduardo De Filippo, a càrrec de Cia. La Perla 29
Amb Pep Cruz, Marissa Josa, Ramon Vila, Joan Dausà, Màrcia Cisteró, Xavier Serrano, Jordi Coromina i Noël Olivé • Direcció d’Oriol Broggi
A les 10 de la nit, al Teatre Ateneu (plaça del Carme, 12)
Organitza: Regidoria de Cultura

Tàrrega ofereix d’octubre a febrer la Temporada Estable de Teatre i Dansa, un complet cicle que esdevé una mostra atractiva de la producció escènica del moment, tant de petit com de gran format, amb el denominador comú de la qualitat. Hi actuen intèrprets de renom al servei de grans produccions i alhora també es dóna veu a innovadores propostes a càrrec de companyies independents. També inclou muntatges destacats dins el camp de la dansa.

Natale in casa Cupiello La temporada s’estrena amb aquesta farsa italiana en tres actes, molt propera a un sainet, a un fulletó costumista. Des del teatre naturalista, lligat al neorealisme italià, ens arriben les olors d’una família, els Cupiello, que es prepara per a celebrar el Nadal amb tots els trets tradicionals de la cultura napolitana. Ens trobem en un pis gran i fred, la casa d’una família italiana que reconeixem prou bé i que segueix alguns dels tòpics que ens agrada imaginar. Tòpics tractats amb molta intel•ligència i saviesa teatral: un pare vell, despistat i rabiüt munta el pessebre; una mare abnegada, consumida per l’esforç, cuina el menjar; un fill que no vol fer-se gran i roba tot allò que troba; una filla guapa casada amb un industrial més gran que ella té un jove amant amb qui projecta fugir…

Tot aquest microcosmos arriba al seu punt àlgid la Nit de Nadal i esclata. Tots s’enfaden, es criden i es reconcilien. Les situacions descrites són tendres i serioses. De fons, l’autor mostra una situació que amaga una reflexió profunda sobre la importància de la família i de l’amor malgrat les difícils relacions. Una meravellosa comèdia agredolça plasmada en escena per la mateixa companyia que obrí la temporada passada amb Hamlet. Informació de tota la temporada al web: www.tarrega.cat/teatreateneu

– Entrades: 20 € (platea); 18 € (llotja); 16 € (amfiteatre)
– Abonaments per a tota la temporada: 90 € (platea); 80 € (llotja); 70 € (amfiteatre)
• A partir del dijous 7 d’octubre: només venda d’abonaments
• A partir del dimecres 13 d’octubre: venda d’entrades i abonaments

• Telentrada: Tel. 902 10 12 12 • www.telentrada.com • Xarxa d’oficines de Caixa Catalunya
• Taquilles del Teatre Ateneu: dies 7, 8, 13, 14, 15 i 16 d’octubre, de 19 a 21 h. (també des d’una hora abans de la funció)

Descomptes del 20% (només a taquilla, no acumulables i presentant carnet):
Carnet Jove, TR3S C, majors de 65 anys, aturats i grups de més de 20 persones
Descomptes especials: els grups d’alumnes dels centres educatius de Tàrrega només paguen la meitat (50%) i els joves de 18 anys només paguen 3 €

Diumenge Dia 17
Sortides a l’entorn: Aventura a la natura segarrenca entre La Panadella i Calaf
A 2/4 de 9 del matí, des de la plaça del Carme
Organitza: Centre Cultural de Tàrrega

Diumenge Dia 17
1a Expo-Fira de Vehicles Antics Clàssics
De 10 del matí a 2 del migdia, a l’Espai MerCAT i plaça de les Nacions sense Estat
Organitza: Associació de Vehicles Antics i Clàssics de Tàrrega i l’Urgell
Cotxes i motos amb una antiguitat mínima de 25 anys, propietat de particulars targarins. Els visitants podran contemplar de prop models mítics, alguns fins i tot dels anys 20. Entrada gratuïta

Diumenge Dia 17
Teatre infantil Fundació La Xarxa: The Flamingos amb Los Herrerita (circ)
A 1 / 4 de 7 de la tarda, al Teatre Ateneu (plaça del Carme, 12)
Organitza: Fundació La Xarxa
La temporada d’espectacles infantils a Tàrrega programada per Fundació La Xarxa s’inicia amb aquest muntatge de circ on els malabars i l’humor es ficaran el públic a la butxaca. Preu: 4 euros

Dimecres Dia 20
Inauguració de l’exposició:
Parlem de drogues. Programa de prevenció del consum de drogues
A les 12 del migdia, a l’ExpoCaixa instal•lada a l’Espai Fassina (Estació d’Autobusos)
Organitza: Obra Social “la Caixa”, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Tàrrega
Fins al dia 6 de novembre.

Dijous Dia 21
Escola de Famílies: Conferència Fixar límits i resolució de conflictes
(Per infantil i primària) A càrrec de Sonia Kliass, psicòloga
A 2/4 de 10 de la nit, a la Biblioteca Central Comarcal (plaça de Sant Antoni)
Organitza: Pla Educatiu d’Entorn

L’Escola de Famílies de Tàrrega, entitat que engloba les AMPAs dels centres d’ensenyament obligatori del municipi sota la coordinació del Pla Educatiu d’Entorn, ofereix el seu tercer cicle de conferències de temàtica pedagògica. S’hi tracten continguts que volen contribuir a l’educació dels fills en el si de la família.

Divendres Dia 22
Cine Club La Lloca: Madres & hijas de Rodrigo García (EUA, 2009) • Drama
A 2/4 d’11 de la nit, a Cinemes Majèstic (Avda. Catalunya, 54)
Organitza: Cine Club La Lloca

Amb Naomi Watts, Annette Bening i Samuel L. Jackson. De producció independent, aquest drama costumista se centra en tres dones: una d’uns cinquanta anys, la filla que va donar en adopció 35 anys enrere, i una afroamericana que vol adoptar un nen. El film es vertebra en les eleccions que prenem a la vida, les oportunitats que perdem i el poder del llaç irrompible entre mare i fill. Preu: 5 euros

Dissabte Dia 23
Cicle de Cinema Infantil en Català: Toy Story 3
A 1 / 4 de 7 de la tarda, a Cinemes Majèstic (avinguda de Catalunya, 54)
Organitza: Circuit Urgellenc

Dissabte Dia 23
Jornades del Casc Històric de Tàrrega i Festa de Barri:
• Pregó del periodista Josep Castellà La plaça i la confraria de Sant Antoni 
(A les 7 de la tarda, a la Biblioteca Central Comarcal)
• Sopar popular, ball amb Joan Badia i sorteigs
(A 2/4 de 10 de la nit, a l’Espai MerCAT)
Organitza: Associació de Veïns del Casc Històric

Diumenge Dia 24
Berenar de la Solidaritat de Mans Unides: Escala en Hi-fi a càrrec del grup de dones del Foment Popular de Butsènit d’Urgell
A les 7 de la tarda, a l’Espai MerCAT (plaça de les Nacions sense Estat, s/n)
Organitza: Mans Unides de Tàrrega
A benefici de projectes humanitaris al Camerun, Angola i Guatemala.

Dimecres Dia 27
Demostració La cuina de la poma
A càrrec de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Lleida
A les 6 de la tarda, al Centre d’Entitats (carrer del Segle XX, 2)
Organitza: APADOC

Dijous Dia 28
Les Diferents Cares de la Immigració 2010: Conferència Algèria, un país molt proper però desconegut a càrrec de Hacen Guenoun
A 2/4 de 9 del vespre, a la Casa Consistorial (plaça Major, 1)
Organitza: Regidoria d’Acció Social

Hacen Guenoun és llicenciat en Dret per la Universitat d’Alger i ha desenvolupat la seva carrera professional a Ràdio Algèria com a periodista. Actualment treballa com a director comercial al Magrib d’una empresa d’obra pública de Bellpuig. Fa cinc anys que resideix a Espanya.

Divendres Dia 29
Correllengua 2010 de Tàrrega: Xerrada sobre la situació de la llengua catalana
A les 8 del vespre, a la Biblioteca Central Comarcal (plaça de Sant Antoni)
Organitza: Associació Guixanet, Perquè Vull! i Casal Popular Lo Clot de l’Infern

Dissabte Dia 30
Correllengua 2010 de Tàrrega:
• Espectacle infantil amb Albert Show  (A les 6 de la tarda, a la plaça del Carme)
• 3r Campionat de Porronaires  (A les 8 del vespre, a la plaça del Carme)
Organitza: Associació Guixanet, Perquè Vull! i Casal Popular Lo Clot de l’Infern

Dissabte Dia 30
Cicle de Cinema Infantil en Català: Viatge Màgic a l’Àfrica
A 1 / 4 de 7 de la tarda, a Cinemes Majèstic (avinguda de Catalunya, 54)
Organitza: Circuit Urgellenc

Dissabte Dia 30
Les Diferents Cares de la Immigració 2010: Exposició de vestits senegalesos a càrrec de la Unió de la Comunitat Senegalesa de l’Urgell i la Segarra
A les 7 de la tarda, a la Sala Marsà de la Casa de Cultura (carrer de La Vilanova)
Organitza: Regidoria d’Acció Social

La història i la cultura del poble senegalès a través dels seus vestits tradicionals i una sèrie de fotografies. També es projectarà un audiovisual sobre la Festa de la Teranga celebrada a Guissona. Oberta fins al 14 de novembre.

Diumenge Dia 31
Teatre infantil Fundació La Xarxa: Baobab amb Microcosmos (titelles)
A 1 / 4 de 7 de la tarda, al Teatre Ateneu (plaça del Carme, 12)
Organitza: Fundació La Xarxa

Un home jove, una dona embarassada i un vell parteixen de la seva terra natal, Àfrica, amb l’objectiu d’arribar a les platges del Nord. La fràgil embarcació i el naixement de la nena fan que la travessia es faci encara més dura. Música, titelles i màscares ens descobriran la riquesa de les diferents cultures africanes. Preu: 4 euros

Diumenge Dia 31
Correllengua 2010 de Tàrrega: Concert de Castanyada
Break Down Palace (pop-rock•Tàrrega), Naraina (rumba•Tàrrega), Eina (hardcore• Vilafranca del Penedès) i Deskarats (ska•Girona)
A les 11 de la nit, a l’Espai MerCAT (plaça de les Nacions sense Estat)
Organitza: Associació Guixanet, Perquè Vull! i Casal Popular Lo Clot de l’Infern

La nit de les castanyes i els panellets es tenyeix a Tàrrega de reivindicació catalanista. La festa arriba abanderada pel Correllengua, que ens brindarà una vetllada de música engrescadora amb quatre agrupacions en directe. Són bandes d’expressió catalana representatives del rock, la rumba, el heavy i l’ska. La festa està garantida.

Exposicions

11a Fira del Medi Ambient
Aquest certamen exhibeix una desena d’exposicions al voltant de la riquesa de la biodiversitat, tant des d’una perspectiva local com universal. Són mostres de to pedagògic, didàctic i recreatiu, adreçades a tota la família.
Dies 2 i 3 d’octubre, a l’Espai MerCAT i a la plaça de les Nacions sense Estat
Organitza: Ajuntament de Tàrrega
Horaris: De les 10 del matí a les 2 del migdia i de les 4 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre

Emergent Lleida • Fotografies: Assolellant petits sols al cel de Tàrrega
Fotografies realitzades per persones amb discapacitat psíquica o problemes de salut mental de l’Associació Alba de Tàrrega sota la coordinació d’Albert Gusi. Activitat inclosa dins la secció d’inclusió social d’Emergent Lleida, Festival Internacional de Fotografia i Arts Visuals. A la plaça Major es pot veure una selecció de gran format mentre que al Palau dels Marquesos de la Floresta hi ha la col•lecció completa.
Fins al 10 d’octubre, a la plaça Major i Palau dels Marquesos de La Floresta (C/ Carme)
Organitza: Emergent

Emergent Lleida • Fotografies: Memòria de Cecília del Val
Del 8 al 24 d’octubre, a la Sala Marsà de la Casa de Cultura (Carrer de la Vilanova)
Organitza: Emergent
Horaris: De dimarts a dissabte, de 19 a 21 h.
Diumenges i festius, de 12 a 14 h. i de 19 a 21 h.

Emergent Lleida • Fotografies: L’art del mar de varis autors
Amb Sally Gall, Jean Gaumy, Mario Giacomelli, Tomasz Gudzowaty, Fernando Herráez, Mimmo Jodice, Rita Jokiranta, Michael Kenna, Alex MacLean i Rosell Meseguer
Del 8 al 31 d’octubre, al Museu Comarcal de l’Urgell (Carrer Major, 11)
Organitza: Emergent i Fundació Forvm de Tarragona
Horaris: De dilluns a dissabte, de 19 a 21 h.
Diumenges i festius, de 12 a 14 h. i de 19 a 21 h.

Parlem de drogues. Programa de prevenció del consum de drogues
Del 20 d’octubre al 6 de novembre
ExpoCaixa (Espai Fassina • Estació d’Autobusos)
Organitza: Obra Social “la Caixa”, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Tàrrega
Horaris: De dilluns a divendres, de 10 a 14 h. i de 17 a 21 h.
Dissabtes i diumenges, d’11 a 14 h. i de 17 a 21 h.
Visites guiades, cada dia a les 18 h.

Les Diferents Cares de la Immigració 2010: Exposició de vestits senegalesos a càrrec de la Unió de la Comunitat Senegalesa de l’Urgell i la Segarra

La història i la cultura del poble senegalès a través dels seus vestits tradicionals i una sèrie de fotografies. També es projecta un audiovisual sobre la Festa de la Teranga celebrada a Guissona. Del 30 d’octubre al 14 de novembre, a la Sala Marsà (Carrer de La Vilanova)

Organitza: Regidoria d’Acció Social
Horaris: De dimarts a dissabte, de 19 a 21 h.
Diumenges i festius, de 12 a 14 h. i de 19 a 21 h.

Mostres permanents del Museu Comarcal de l’Urgell (carrer Major, 11)
– Antoni Alsina Amils: Un artista entre dos segles (1863 – 1948)
– Sales Nobles de Cal Perelló i Sales d’Arqueologia
Horaris: dissabtes, de 12 a 14 h. i de 18 a 21 h.; diumenges, de 12 a 14 h.

Cursos i altres activitats

Tallers de ball amb Shiva Dance
De dilluns a dimecres, al Centre d’Entitats (Carrer del Segle XX, 2)
Informació al tel. 649 068 877 • E-mail: shivadancee@gmail.com
Organitza: Associació Shiva Dance


Taller de manualitats de l’Associació de Dones APADOC
Tots els dijous, a les 5 de la tarda, al Centre d’Entitats (Carrer del Segle XX, 2)
Organitza: Associació de Dones APADOC

Curs d’iniciació a la fotografia digital
Del 4 d’octubre al 18 de desembre, a les 9 del vespre
A la Casa de Cultura (Carrer de Les Piques, 1)
Inscripcions a la Casa de Cultura • Tel. 973 310 731 • cultura@tarrega.cat

Taller de teatre
Impartit per l’actriu Noèlia Tomàs. Cos, veu, improvisación, clown,…
Cada dimarts del 5 d’octubre al 21 de desembre, a 2/4 de 9 del vespre
A l’Espai MerCAT (Plaça de les Nacions sense Estat, s/n) • Preu: 20 euros
Inscripcions a la Casa de Cultura • Tel. 973 310 731 • cultura@tarrega.cat

Seminari de Creació i Gestió d’Empreses Innovadores
Dies 21, 25 i 26 d’octubre, de 6 de la tarda a 10 de la nit
Al Centre d’Entitats (Carrer del Segle XX, 2)
Inscripcions fins al 20 d’octubre a l’Ajuntament de Tàrrega
Plaça Major, 1 • Tel. 973 311 608 • oac@tarrega.cat
Organitza: Regidoria de Promoció Econòmica i Ceeilleida

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: