Tàrrega posarà els noms de l’empresari Josep Pont i Creus, el metge Josep Domingo i Mas, i el futbolista Joan Capdevila i Méndez a espais públics de la ciutat

L’Ajuntament de Tàrrega dedicarà espais públics de la ciutat a tres targarins (dos d’ells a títol pòstum) que han destacat en els seus respectius àmbits professionals. Es tracta de l’empresari Josep Pont i Creus, el metge Josep Domingo i Mas, i el futbolista Joan Capdevila i Méndez, als quals el consistori vol homenatjar pel seu esperit de treball.


Les incorporacions al nomenclàtor s’aprovaran per unanimitat en el decurs de la sessió plenària del Ple d’aquest dilluns 4 d’octubre, després que la proposta s’hagi consensuat amb els portaveus dels grups municipals.
 
La plaça El·líptica canvia a plaça de Josep Pont i Creus
El reconeixement a l’empresari Josep Pont i Creus (1907·1987) es traduirà assignant el seu nom a l’actual plaça El·líptica, la porta oest d’entrada al nucli urbà. A més, és el punt de connexió amb l’avinguda de Josep Trepat, vial on es troba la planta d’Olis Borges Pont, indústria que capitanejà Pont durant bona part del segle XX. A banda de la seva exitosa tasca empresarial, eixamplant el negoci familiar que van fundar els seus pares el 1896 (ara és una multinacional que exporta a un centenar de països), Josep Pont i Creus presidí la Cambra de Comerç de Tàrrega entre els anys 1961 i 1968, un període de significatiu creixement de l’entitat. En aquest sentit, i a més de ser-ne distingit com a president honorari, se li atorgà la Medalla d’Or al Mèrit de les Cambres.
 
Una plaça en memòria del Dr. Domingo
Així mateix, el record del Doctor Josep Domingo i Mas (1921·2004) es perpetuarà posant el seu nom a la plaça que s’urbanitzarà properament entre l’avinguda de Balaguer i l’actual Hotel Pintor Marsà, edifici que antigament albergava la Clínica del Carme. Aquest punt d’atenció mèdica fou fundat per Domingo els anys 60, quan Tàrrega no disposava d’equipaments sanitaris estables. Allí s’hi van atendre molts ferits d’accidents de trànsit, ja que el Dr. Domingo s’especialitzà en traumatologia. També ocupà el càrrec de regidor de l’Ajuntament entre els anys 1991 i 1993.   
 
Un camp de futbol en honor al campió mundial Joan Capdevila
En el terreny de l’esport, l’Ajuntament vol honorar el futbolista Joan Capdevila i Méndez, nascut a la ciutat fa 32 anys i que ha fet història com a titular de la selecció espanyola guanyadora de la Copa del Món de Futbol 2010. Capdevila donarà nom al camp annex del Futbol Base CEEF UE Tàrrega, on entrenen les noves generacions de futbolistes. El campió targarí també sorgí d’aquesta pedrera i aquí s’organitza cada estiu el campus que du el seu nom. Després del seu pas per la UE Tàrrega, Capdevila debutà a 1a Divisió amb l’Espanyol i fitxà després per l’Atlètic de Madrid, el Deportivo de La Corunya i el Villareal, el seu actual equip. Com a internacional el seu palmarès enlluerna: Medalla de Plata als Jocs Olímpics de Sydney, campió de l’Eurocopa 2008 d’Àustria i Suïssa, i campió al Mundial 2010 de Sud-àfrica.

 

 

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: