L’Ajuntament adjudica la primera fase de rehabilitació de la fàbrica Cal Trepat (imatges)

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega ha debatut en la sessió convocada aquest dilluns 4 d’octubre l’adjudicació provisional a l’empresa Dragados de les obres de rehabilitació de sis naus de l’antiga fàbrica J. Trepat, que ha d’esdevenir un museu sobre la mecanització del camp.


Es tracta de la primera fase del projecte, amb un pressupost de contracta d’1,5 milions d’euros i destinada a la consolidació i millora de l’estructura, fent visitable l’edifici. La segona fase, de posterior licitació, se centrarà en el projecte museogràfic que mostrarà al públic el procés de producció de la factoria. El cost global de tot plegat (les dues fases) ascendirà a 2,1 milions d’euros, aportats pel programa FEDER de la Unió Europea (736.000 euros), la Generalitat de Catalunya (715.000 euros), el Govern central (350.000 euros) i l’Ajuntament de Tàrrega (300.000 euros).
 
La primera fase afecta 2.790 m2
Atenent al pla director elaborat pel Museu Comarcal de l’Urgell, la museïtzació de les sis primeres naus de Cal Trepat afecta una superfície de 2.790 m2. S’hi mostrarà el procés inicial de foneria (naus 1, 2 i 3), disseny i modelització (nau 4), muntatge de les peces (nau 5) i ganiveteria (nau 6). La recreació de la cadena de muntatge es completarà a les naus restants, les quals es rehabilitaran mitjançant la subvenció de l’1% cultural del Canal Segarra·Garrigues. Val a dir que el complex també es veurà beneficiat pel Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local amb una dotació de 762.212 euros destinats a l’espai de recepció per a visitants.
 
Renuncia temporal a la rehabilitació de la Farinera Balcells

D’altra banda, en el decurs de la mateixa sessió plenària, també se sotmetrà a votació la renúncia del contracte corresponent a la primera fase d’adequació de l’antiga Farinera Balcells. La mesura obeeix a restriccions pressupostàries, que obliguen el consistori a ajornar l’execució de l’obra adjudicada a l’empresa Constructora de Calaf per un import d’1,4 milions d’euros. La Farinera Balcells, edifici de titularitat municipal, albergarà un espai d’art i un teatre-auditori, però de moment la materialització del projecte haurà d’esperar.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: