Un matí a gòTIC Tàrrega.

Aquest matí he tingut el plaer de compartir una sessió del servei gòTIC Ajuntament de Tàrrega, una iniciativa que ja compta amb 9 anys d’experiència i que es dedica a la promoció, suport  i divulgació de les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) tant a persones com a associacions.

Tardor.jpg

En concret es tractava de l’activitat “tardor.jpg”, que tenia com a objectiu l’introducció a la xarxa social Flickr  aprofundint sobre diversos aspectes: creació d’un compte,  pujada de fotos, tècniques d’etiquetatge, unió a grups temàtics fotogràfics, gestió dels comentaris i associació de la llicència d’ús adequada  a cada foto.

La divulgació que fa el formador, Ramon Oromi, de les noves tecnologies és planera i didàctica, apropant conceptes informàtics sempre eteris a uns usuaris oberts als nous coneixements relacionats amb les TIC. Cal dir que paral·lelament cada divendres  s’ha establert un suport per orientar les persones en els nous dubtes i així evitar l’abandó quan sorgeixi algun entrebanc.

La metàfora de l’esmorzar 2.0

S’exemplifica el concepte web 2.0 amb un esmorzar on tots els participants aporten menjar que posen en comú, talment com les noves tendències dins Internet que mitjançant xarxes socials permeten compartir informació de molt diverses fonts per enriquir i augmentar els continguts i les relacions entre la gent.

Ral·li fotogràfic 

Més tard hem posat en pràctica els consells teòrics mitjançant un passeig  pel parc de Sant Eloi comentant diverses tècniques fotogràfiques per millorar la composició, la gestió del color i de la llum.

Finalment s’ha creat un grup de flickr tardor.jpg per posar en comú tot el material  realitzat durant la sessió fotogràfica al parc de  Sant Eloi.

Enllaços d’interès dels assistents:

http://www.flickr.com/groups/goticjpg/pool/with/5126190099/
www.flickr.com/targarina
http://www.flickr.com/photos/historiacompartida
http://historiacompartida.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/calbenido
http://www.flickr.com/photos/miquimiqui

gòTIC Ajuntament de Tàrrega
tador.jpg (29/10/2010)
http://gotic.tarregae.org

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: