La temporada teatral de Tàrrega revisa l’American Buffalo de Mamet

La Temporada de Teatre 2010·2011 de Tàrrega, organitzada per la Regidoria de Cultura, arriba a una nova cita aquest dissabte 6 de novembre amb la revisió d’un clàssic contemporani de la dramatúrgia nord-americana, la celebrada American Buffalo de David Mamet. L’escenari del Teatre Ateneu acollirà a les 10 de la nit la nova versió que ha dirigit Julio Manrique amb un elenc format per Ivan Benet, Pol López i Marc Rodríguez.


La producció és del Teatre Lliure i revitalitza una tragicomèdia moral que amb el pas dels anys guanya vigència. El protagonista és el propietari d’una botiga d’objectes de segona mà, qui alliçona el seu jove aprenent sobre la vida. Però reben la visita d’un individu que simbolitza el Dimoni i els tempta a trair els seus principis.
 
L’excusa argumental se centra en la recuperació d’una valuosa moneda coneguda com l’American Buffalo del títol. Estrenat l’any 1975, el text llançà a l’èxit internacional el dramaturg, guionista i director de cinema David Mamet. Aquesta darrera versió, dins l’escena catalana, ha posat de manifest el talent com a director de Julio Manrique, qui ja ha recollit molts aplaudiments com actor, sobretot en el Hamlet de l’any 2009 vist també a Tàrrega. Val a dir que d’American Buffalo es va fer una adaptació cinematogràfica el 1995 amb Dustin Hoffman de protagonista, que paradoxalment no dirigí Mamet, centrat llavors en altres projectes.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: