12a Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals tindrà lloc del 5 al 8 de desembre

L’Ajuntament de Tàrrega mantindrà la xifra d’un centenar d’expositors a la 12a edició de la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals, que tindrà lloc del 5 al 8 de desembre aprofitant com de costum el llarg pont festiu. La Regidoria de Promoció Econòmica ultima els detalls d’aquest aparador de les arts, el disseny i l’artesania que es conrea a les terres de Ponent i altres punts de Catalunya.


Malgrat una lleugera reducció de pressupost, el certamen continuarà oferint al públic familiar una trentena d’activitats paral·leles vinculades amb les manualitats i la gastronomia. Per donar cabuda a tot aquest ampli ventall, la fira ocuparà 2.000 m2 repartits entre l’Espai Fassina i l’Espai MerCAT, a la plaça de les Nacions sense Estat.
 
Una cita artística multidisciplinar
Coincidint amb l’inici de la campanya comercial de Nadal, Tàrrega brinda amb aquest certamen la possibilitat d’adquirir articles de comercialització limitada. Pintura, ceràmica, escultura, orfebreria i manualitats en general omplen bona part dels estands, amb espai reservat també per al sector tèxtil o la marroquineria. L’alimentació fa acte de presència representada aquí per torrons, dolços, vins, formatges o olis. Passejant pels estands, el públic també podrà contemplar com treballen els artesans. En aquest sentit, destaca el taller Naia Naies de Tàrrega, que per primer cop portarà a la fira un torn de modelatge de fusta.
 
S’accentua la participació targarina
El gruix de la programació de tallers i demostracions arribarà de la mà de persones, empreses i col·lectius de la capital de l’Urgell, reforçant la participació local al certamen. Així, l’escriptor Xavier Garcia posarà en escena el dia 5 el seu darrer espectacle poètico-musical,  Blackground, un recital de silencis, acompanyat d’una viola de roda. Per la seva part, Pastisseria El Pati protagonitzarà una acció solidària a favor de La Marató de TV3 el dia 6, quan elaborarà un miler de racions de pastís nadalenc amb la imatge de l’Eloi, personatge creat pel dibuixant Benjamí Tous, guardonat la setmana passada amb un premi Culturàlia i que hi col.labora desinteressadament.
 
No hi faltaran les aportacions creatives del Museu de Joguets i Autòmats de Verdú, les demostracions gastronòmiques de La Cava i El Celler de l’Artista (restaurants implantats fa poc a la ciutat) o la decoració amb fruites i amanides que proposarà Decofruit, entre altres al·licients lúdics. El recinte albergarà també la reproducció gegant de la paraula TÀRREGA que ha servit de base per a la campanya Comerç Creatiu·Territori Comercial. La 12a. Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals, que rep suport econòmic de la Diputació de Lleida, obrirà portes de les 11 del matí a les 2 del migdia i de les 5 de la tarda a les 9 de la nit (excepte el dia 5, només per la tarda).

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: