L’Ajuntament de Tàrrega edita una guia per evitar els estereotips sexistes a l’hora de comprar joguines

La Regidoria de Polítiques d’Igualtat i l’Esplai Esprai de Tàrrega han editat una guia de consells per triar adequadament les joguines que rebrà de regal la quitxalla aquestes festes de Nadal. Sota el lema Comprar joguines no és un joc • Sigues responsable, el fulletó proposa una tipologia dels articles més idonis atenent a les franges d’edat, entre els 6 mesos i els 11 anys.


Tanmateix, a l’hora de realitzar aquestes compres, el consistori insta a evitar estereotips de gènere, a adquirir-ne de caire educatiu i a comprovar que compleixin les normatives de seguretat. Els missatges de la campanya també incideixen en el fet que, passat el temps, els joguets es poden donar a esplais o entitats humanitàries.
 
Parar atenció en els videojocs
Aquesta iniciativa es repeteix després de la bona acollida d’anys anteriors si bé el material informatiu incorpora ara dades sobre els videojocs i els pictogrames del codi PEGI que apareixen a les caràtules (amb què es regula la classificació per edats, els continguts o la promoció d’aquests productes). Cartells i quadríptics s’han distribuït per col•legis i comerços. La guia es pot descarregar també a través del web municipal www.tarrega.cat o bé sol•licitar-la en suport imprès a la Casa Consistorial (Plaça Major, 1).

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: