El Banc d’Aliments de Tàrrega dobla el nombre de persones ateses en dos anys

El Banc d’Aliments de Tàrrega ha doblat durant els darrers dos anys el nombre de persones que han de recórrer a aquesta prestació per a cobrir les seves necessitats bàsiques. Així, durant el present any 2010 la mitjana s’ha situat en 600 beneficiaris atesos cada mes, mentre que el 2008 la xifra era de 300.


La Regidoria d’Acció Social i Creu Roja Tàrrega, que gestionen aquest servei adreçat a famílies amb precarietat econòmica, compten de moment amb prou excedents per fer front a la situació però no baixen la guàrdia i fan una crida per a recaptar més donacions per part d’empreses, institucions i particulars. Es demana sobretot conserves, oli, llegums, productes d’higiene personal i aliments infantils.
 
En aquest sentit, Creu Roja ha habilitat de fa temps un punt de recollida a la seva seu targarina, a l’avinguda de Catalunya 51. Tanmateix, de forma periòdica, es convoquen campanyes solidàries com el Gran Recapte d’Aliments del passat novembre, quan a la capital de l’Urgell es van recollir dues tones de productes. El Banc d’Aliments de Tàrrega es nodreix de donacions de supermercats de la ciutat i, principalment, del Banc d’Aliments de Catalunya, que a la vegada rep excedents de la Unió Europea. La llista de beneficiaris s’actualitza cada quinze dies. Les sol·licituds es recullen i valoren als Serveis Socials d’Atenció Primària, ubicats al Consell Comarcal de l’Urgell. Val a dir que recentment el consistori ha cedit part d’un magatzem municipal per custodiar els lots de productes recollits.

 

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: