Els pressupostos de l’Ajuntament de Tàrrega per al 2011 es caracteritzen per l’austeritat

L’Ajuntament de Tàrrega aposta per una accentuada contenció pressupostària per a  a l’exercici 2011, segons el projecte dels nous comptes que se sotmetrà a votació durant el Ple convocat per aquest dimecres 29 de desembre. La retallada afectarà sobretot el capítol d’inversions, que es redueix un 85% fins arribar a un total d’1,3 milions d’euros.  El gruix de la inversió es destinarà a diferents millores a la via pública (430.000 euros) i a la reforma de la Biblioteca Central Comarcal (200.000 euros).

A més, tot plegat es finançarà sense la concertació de nous crèdits. L’alcalde Joan Amézaga ha puntualitzat que la tisorada en inversions ve motivada tant per la crisi econòmica com pel fet que l’Equip de Govern ja ha materialitzat bona part dels projectes planificats des de l’any 2007. 

 

La inversió de Cal Trepat, consignada en el 2010
No obstant això, la major inversió que abordarà l’Ajuntament de Tàrrega durant el 2011 serà la conversió en museu de sis naus de l’antiga factoria J.Trepat i la construcció d’una sala de recepció per a visitants en aquest complex, amb un cost de gairebé 3 milions d’euros. Aquesta quantitat, però, apareix consignada en els comptes del 2010 malgrat s’executi en el 2011. A més, d’aquesta xifra l’ens local aportarà només 270.000 euros, ja que la resta se sufragarà amb subvencions d’altres administracions.

 

Lleuger augment de la despesa ordinària
Paral·lelament, el consistori prioritzarà el 2011 la prestació de serveis bàsics a la ciutadania, fet que que es traduirà en un augment del 2% de la despesa ordinària, amb un volum total de 12.560.000 euros. Dins aquest àmbit, augmentarà un 71% l’amortització de crèdit mentre que les subvencions a entitats es retallaran un 12%. A més, entre les previsions d’ingressos i despeses es comptabilitza un superàvit inicial de vora 300.000 euros, "com a reserva per cobrir possibles eventualitats", assenyala l’alcalde Joan Amézaga. Sense incloure els organismes autònoms, el volum total del pressupost ascendeix a 13.910.000 euros, un 33,6% menys que enguany.
Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: