El conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, presidirà els Tres Tombs de Tàrrega

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, presidirà aquest diumenge 30 de gener a Tàrrega la festa tradicional dels Tres Tombs, organitzada per la Societat de Sant Antoni Abat.


Com de costum, el punt àlgid de la celebració tindrà lloc a la 1 del migdia a la plaça del Carme, cèntric indret on desfilaran les carrosses, carruatges i cavalleries participants. Pelegrí hi assistirà acompanyat del delegat del Govern a Lleida; Ramon Farré; el director dels Serveis Territorials del DAAM, Joan Gòdia; l’alcalde de Tàrrega, Joan Amézaga; i regidors de la Corporació Municipal.
 
Una tradició centenària a Tàrrega
La tradició dels Tres Tombs en honor a Sant Antoni Abat és centenària a Tàrrega i perdura cada hivern escenificant una colorista desfilada de carrosses i muntures amb què s’homenatja la pagesia i la ramaderia. Els Tres Tombs aniran precedits a 2/4 de 12 del migdia per la cercavila amenitzada pels batBATuka a la plaça del Carme. Després, a la 1 del migdia, el seguici encapçalat pel pendonista rebrà la benedicció a la plaça de Sant Antoni. Enguany, l’honor de pendonista recau en Jaume Casteràs, agricultor del Talladell. Tot seguit, els participants s’adreçaran cap a la plaça del Carme, on recorreran els Tres Tombs. A la comitiva no faltarà la música dels batBATuka i els gegants i capgrossos de La Fal·lera Gegantera.
 
Carrosses amb lemes reivindicatius
Els artífexs de les carrosses són els centres escolars del municipi i diferents pagesos de l’Urgell i comarques veïnes, els quals desfilen reproduint amb minuciositat escenes de la vida rural o ironitzant sobre temes d’actualitat, sovint sota lemes reivindicatius. Els organitzadors premien les millors creacions en les categories de tema agrícola i tema lliure. En aquest sentit, és previst que el conseller Josep Maria Pelegrí lliuri el primer premi de la categoria lliure. Posteriorment, a l’Hostal del Carme de Vilagrassa es convocarà el dinar de germanor. A la tarda, a l’Espai MerCAT, prendrà el relleu el típic ball de societat amb el sorteig del xai i el porc.
 
Mercat Tradicional de Sant Antoni Abat
Paral·lelament, aprofitant la celebració dels Tres Tombs, la Regidoria de Promoció Econòmica organitza el Mercat Tradicional de Sant Antoni Abat, també a la plaça del Carme, durant el matí i la tarda. El públic té així l’oportunitat de passejar-se per una trentena de parades i adquirir productes d’alimentació artesans. Conviuen en el mateix espai demostracions d’antics oficis.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: