L’Ajuntament de Tàrrega signa la cessió a Càritas d’una finca annexa a la deixalleria

L’Ajuntament de Tàrrega ha signat avui dijous la cessió a Càritas d’un terreny de 3.442 m2 al costat de la deixalleria municipal, al Polígon Riambau. En aquest solar, i amb l’objectiu d’ampliar la recollida selectiva i el tractament de residus, Càritas construirà una planta on es desenvoluparà un projecte de gestió del reciclatge no orgànic, incidint en el cartró comercial, el vidre de bars i restaurants, l’oli de cuina, els objectes voluminosos i la roba usada.


Aquest nou equipament annex a la deixalleria es materialitzarà mitjançant l’empresa social de Càritas, anomenada Cartaes Tàrrega d’Inserció SLU, constituïda a principis d’aquest any. Afavorint la inserció laboral, Cartaes preveu donar feina a llarg termini a 25 persones amb risc d’exclusió social, aturades de llarga durada o amb discapacitats.
 
L’Ajuntament aprova una bonificació de l’impost de construccions
Les obres de l’edifici s’iniciaran durant el primer semestre d’aquest 2011 i es podrien enllestir en dotze mesos. En aquest sentit, l’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat una bonificació singular d’11.372 euros a favor de Cartaes referent a l’impost de construccions derivat de l’execució del projecte. La capital de l’Urgell veurà així incrementat el volum de recuperació de deixalles que poden ser reaprofitades, contribuint també a la sostenibilitat mediambiental. Paral·lelament, el consistori ha signat una acció concertada amb Cartaes per gestionar la deixalleria i assumir la recollida a la ciutat del cartró i vidre comercial, l’oli de cuina, els voluminosos i la roba usada, prorrogant el conveni vigent des de l’any 2003 subscrit amb Càritas.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: