La tradició dels Tres Tombs de Sant Antoni perdura a Tàrrega (imatges)

Fidel a la tradició dels Tres Tombs en honor a Sant Antoni Abat, Tàrrega ha congregat aquest diumenge una comitiva de carrosses, muntures, tractors i carruatges amb què s’ha homenatjat les tasques de la pagesia. 
Els participants d’aquest costum centenari a la capital de l’Urgell han procedit enguany de diferents punts de les comarques de l’Urgell i la Segarra. El nombrós públic concentrat a la plaça del Carme ha gaudit del pas d’una trentena de cavalleries (la majoria de l’Escola d’Hípica de Tàrrega), una desena de vehicles de tracció animal i uns altres deu tractors, el més antic dels quals ha estat un Lanz del 1950. Pel que fa a l’apartat del concurs, s’han elaborat una vuitena de carrosses a càrrec de particulars i el Col·legi Sant Josep de Tàrrega, únic centre escolar que ha respost aquesta vegada a la crida.   
 
A les escenes reproduïdes no han faltat alguns lemes reivindicatius, sobretot pel que fa al baix preu que reben pagesos i ramaders pels seus productes en contra de l’alt cost de l’aigua i els carburants. El Canal Segarra·Garrigues, les explotacions lleteres i avícoles o el certamen FiraTàrrega han estat alguns dels temes protagonistes. També han enlluernat el públic pel seu detall dues rèpliques en miniatura de la plaça del Carme i d’un magatzem de palla. La festa ha estat presidida pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat de les autoritats locals. El seguici, que prèviament ha rebut la benedicció a la plaça de Sant Antoni, ha estat encapçalat pel pendonista Jaume Casteràs, agricultor del Talladell. No hi han faltat la música dels batBATuka i La Patolea, a més de La Fal·lera Gegantera.
 
Val a dir que el fred ha concedit una treva (a Tàrrega es registraven 5 graus) i això ha propiciat una bona afluència d’espectadors, que a la vegada també han tingut ocasió d’assistir al Mercat Tradicional de Sant Antoni, organitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica. Parades de productes d’alimentació artesans han compartit espai amb demostracions d’antics oficis. La Societat de Sant Antoni Abat de Tàrrega, responsable del Tres Tombs, ha celebrat després el dinar de germanor amb homenatge inclòs a dos dels membres més veterans de l’entitat, Antoni Prats i Josep Castellà.
 
Premis lliurats en les dues categories de tema agrícola i tema lliure
 Tema agrícola
· 1r premi · Reproducció en miniatura d’una pallissa de camp · Isidre Balcells, pagès de Fonolleres que participa a la festa des de fa 35 anys
· 2n premi · Homenatge a les tasques del batre · Andreu Pijuan, pagès de Vilagrassa
· 3r premi · Escena d’una granja de pollets · Col·legi Sant Josep de Tàrrega (P3)
· 4t premi · Reivindicació d’un millor preu per a les explotacions lleteres · Col·legi Sant Josep de Tàrrega (P4)
 
Tema lliure
· 1r premi · Reproducció en miniatura de la plaça del Carme amb els Tres Tombs · Olis Franquesa de Tàrrega
· 2n premi · Escena de la construcció del Canal Segarra·Garrigues · Col·legi Sant Josep de Tàrrega (3r)
· 3r premi · Escena d’homenatge a FiraTàrrega · Col·legi Sant Josep de Tàrrega (1r)
· 4t premi · Evocació d’un tractor tunejat amb material reciclat · Col·legi Sant Josep de Tàrrega (P5)
 
 

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: