Tàrrega obté l’aprovació d’Urbanisme per emplaçar antenes de telefonia mòbil

L’Ajuntament de Tàrrega ha obtingut el permís de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Lleida per instal·lar antenes de telefonia mòbil a la Farinera Balcells, la Casa Consistorial i el Centre d’Entitats, tots tres immobles de titularitat municipal. Així es desprèn de l’aprovació definitiva de les modificacions de les normes urbanístiques que el consistori de Tàrrega plantejà en el seu moment i que primer foren rebutjades en tractar-se la Farinera Balcells i la Casa Consistorial d’edificis històrics catalogats. Ara, la comissió n’ha donat el vistiplau a condició que les antenes siguin instal·lacions reduïdes i de mínim impacte visual. En aquest sentit, s’insta que les estacions d’emissió s’integrin a l’edifici amb un camuflatge basat en xemeneies i plafons mimètics, proposta que l’Ajuntament comparteix.
 
Reunió de la comissió de seguiment
L’autorització d’Urbanisme als nous emplaçaments d’antenes serà un dels punts que es tractaran el dia 2 de febrer (7 tarda·Casa Consistorial) a la comissió de seguiment del Pla Local per al Desplegament de les Infraestructures de Telefonia Mòbil de Tàrrega, una iniciativa que busca el consens entre l’administració local, empreses i ciutadania a l’hora d’ubicar aquests equips. De fet, els tres emplaçaments abans esmentats foren acordats prèviament en el si d’aquesta comissió. L’objectiu ara és establir un calendari amb les operadores per instal·lar els equips definitius en substitució de les antenes provisionals situades al pàrquing vora l’estació de RENFE, des d’on Orange, Vodafone i Telefónica donen cobertura als clients d’un any ençà.
 
A la recerca d’una ubicació per al sector nord
La comissió convocada per demà també posarà damunt la taula la necessitat de cercar un emplaçament d’antenes per garantir la cobertura de telefonia mòbil al Districte Nord de la ciutat. En aquest sentit no es descarta el lloguer d’un immoble de titularitat privada, també consensuat, ja que en aquest sector el consistori no compta amb cap equipament públic susceptible d’acollir antenes. En el decurs de la reunió es tractarà alhora la regularització definitiva de les altres antenes existents al nucli urbà i l’estat actual de la cobertura als pobles agregats del terme.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: