Conveni entre l’Ajuntament de Tàrrega i l’empresa Sorea, concessionària de l’aigua de boca, perquè també gestioni el clavegueram i l’estació depuradora

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega sotmetrà a votació aquest dilluns l’ampliació del contracte amb l’empresa Sorea perquè a més de gestionar l’abastament d’aigua potable també es faci càrrec del manteniment del clavegueram i de l’estació depuradora del municipi. Amb la voluntat d’optimitzar aquest servei públic, el consistori vol establir que una sola firma, Sorea, supervisi el cicle integral de l’aigua de boca a Tàrrega: el tractament a la planta potabilitzadora, la distribució per la xarxa de consum, l’evacuació a través del clavegueram i la depuració quan es retorna a la conca. L’ampliació d’aquest contracte, vigent des de l’any 1999, inclou l’elaboració d’un pla director per posar al dia la xarxa de clavegueram, la qual ara només és objecte d’intervencions puntuals. Tanmateix, Sorea procedirà a fer una neteja exhaustiva d’embornals per aconseguir una evacuació més efectiva de les aigües pluvials a la via pública. 
 
Actuació acordada amb l’ACA
Sorea incorporarà la gestió del clavegueram de forma immediata mentre que per la depuradora haurà d’esperar fins al gener del 2012, quan s’extingirà el contracte amb l’actual concessionària. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) dóna llum verda a aquests acords a través del reglament dels serveis públics de sanejament de Tàrrega consensuat l’any passat. Val a dir que Sorea ha invertit 1.463.323 euros per optimitzar la xarxa de subministrament d’aigua de boca a Tàrrega des que n’assumí la gestió l’any 1999. Ara també treballa en la implantació de comptadors de telelectura per millorar el control dels rendiments. Les condicions econòmiques per ampliar el contracte amb Sorea es debatran durant la sessió del Ple.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: