Tàrrega compleix la normativa europea del tractament d’aigües residuals

L’Ajuntament de Tàrrega informa que el tractament de les aigües residuals que es du a terme a l’estació depuradora (EDAR) del municipi s’ajusta a la nova directiva marc europea. Davant la notícia difosa pels mitjans de comunicació en relació a la denúncia que la Comissió Europea ha interposat contra l’Estat espanyol arran de l’incompliment d’aquesta normativa per part de 39 municipis (entre els quals figura Tàrrega), la capital de l’Urgell afirma que actualment compleix la normativa comunitària referent a aquest àmbit. Això és possible gràcies a l’ampliació de les instal·lacions de l’EDAR de Tàrrega que es posà en marxa el juny de l’any passat.

Inversió de 5 milions d’euros

Aquesta intervenció conjunta del consitori i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) suposà una inversió de 5 milions d’euros. L’equipament es posà al dia mitjançant la construcció d’un segon reactor biològic i d’un decantador secundari, així com amb la millora de la línia de tractament de fangs. A banda de triplicar la capacitat de tractament (passant dels 2.640 m3/dia fins els 6.800 m3/dia), l’ampliació de l’EDAR de Tàrrega possibilita d’abocar les aigües al riu Ondara havent-ne eliminat el nitrogen i el fòsfor fins als límits admissibles per la legislació europea i, per tant, sense suposar cap risc per a la salut pública i el medi ambient.

Cicle integral de l’aigua

Tanmateix, l’Ajuntament de Tàrrega recorda que la gestió de la depuradora, ara en mans d’una concessió de l’ACA, passarà a ser municipal a partir del gener de l’any 2012. Tal i com ja es va dir, el consistori concedirà la gestió de l’equipament a l’empresa SOREA, la qual s’encarrega ara de la planta potabilitzadora, la xarxa de distribució i el clavegueram. D’aquesta forma, s’unificarà la supervisió del cicle integral de l’aigua a Tàrrega segons fixa el reglament dels serveis públics de sanejament de Tàrrega aprovat l’any passat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: