La programació de FiraTàrrega 2011 s’obre al discurs contemporani donant cabuda a la creació més innovadora, arriscada i experimental

FiraTàrrega vol donar sortida nacional, però sobretot internacional, a un tipus de producte perfectament exportable i que actualment no troba la plataforma idònia per donar-se a conèixer des de casa nostra. Amb la programació d’una representació d’algunes de les propostes més singulars de la temporada, FiraTàrrega busca atreure nous públics, inclosos professionals. Alhora, l’ús que puguin fer determinades companyies de l’espai públic urbà pot contribuir a aportar oxigen al panorama de les Arts de Carrer.

Un clar exemple d’aquest caràcter experimental i arriscat pel qual aposta la Fira és la proposta Los pequeños nadas que presenta la companyia catalana Último Comboio. L’espectacle es vesteix d’una estètica retro que recupera la màgia de les projeccions de Súper8 per fer una reflexió poètica en una atmosfera construïda a partir de diapositives manipulades amb una màquina d’escriure, efectes de llums i ombres amb objectes reciclats i joguines, caixes de música amb composicions pròpies, etc. Tot plegat, fruit de la investigació constant d’aquesta companyia en camps artístics molt diversos per portar projectes audiovisuals al terreny escènic.

Des de Corea, arriba a la Fira una proposta que es mou a la frontera entre les arts visuals i les arts plàstiques, per construir una performance pluridisciplinar. Visual Theater Company ‘CCOT’ presenta The Self-portrait, una performance que discorre entre la pintura, el vídeo, el cos, la música en viu, la poesia… connectant totes les arts en el concepte d’autoretrat.

De com les noves tecnologies poden transformar el món actual i de com la natura ens retorna a un estadi d’harmonia amb l’univers. Aquest és el tema latent en la proposta {DayDream} del jove videocreador Jordi Guim, al capdavant de la companyia Nuyan Works. Una projecció videogràfica sobre la façana d’un edifici que trasllada l’espectador més enllà de la realitat arquitectònica.

 El procés de construcció d’una estructura, feta amb troncs i cordes, esdevé un espectacle poètic de moviments i gestos que assumeixen el repte de la verticalitat i la precisió. Cîel és el nom d’aquesta proposta de Jordi Galí, una actuació en solitari que transita entre el circ i la dansa i que reclama el silenci i la mirada atenta del públic.

 Per la seva part, l’artista català Jordi Rocosa portarà a la Fira el muntatge Excèntrics Plàstics. Rocosa és un dels artistes que actualment representa una manera compromesa d’entendre l’art, en què l’autor és un inventor de formes i creador d’espais. En aquest muntatge, unes escultures mòbils es desplacen per la ciutat gràcies a la participació del públic. Un espectacle itinerant proper al happening.

Interessada a buscar la interacció entre les arts visuals i les arts escèniques, l’artista catalana establerta a Finlàndia, Anna Estarriola, porta a la Fira la seva última producció. The happiest és un muntatge que investiga des del terreny sempre versàtil de la performance, en combinació amb la dansa, per explicar el viatge de dos personatges entre el seu món interior i exterior.

Dansa, circ i grans dosis de teatre s’alien en l’espectacle Petra, la mujer araña y el putón de la Abeja Maya que la coreògrafa Sol Picó presentarà a la Fira. Un muntatge sobre el costat obscur de l’ésser humà, basat en els personatges de ‘Les amargues llàgrimes de la Petra von Kant’, de Fassbinder.

 La Cia. Vero Cendoya arriba a la Fira amb un espectacle de dansa-teatre que combina dues disciplines a primera vista antagòniques: la dansa contemporània amb l’art del transformisme. Antagònics és el nom d’aquest muntatge que planteja situacions carregades d’humor i d’intensitat de la mà de la ballarina i coreògrafa Vero Cendoya i d’un dels artistes més significatius del transformisme a Barcelona, Rubén Cardoso.

Finalment, la proposta de l’artista Alba Sarraute i el muntatge Soy la otra (La Diva). Un concert-espectacle que, en clau vaireté tragicòmica, viatja entre la poesia, el clown, la música i l’acrobàcia per explicar la història d’una noia que somia amb una vida excèntrica i sense compromisos com a diva d’un cabaret.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: