L’Ajuntament de Tàrrega convoca una sessió informativa per exposar a la ciutadania l’estat de les finances municipals

L’Ajuntament de Tàrrega ha convocat per al proper divendres 23 de setembre una sessió informativa oberta a la ciutadania en què s’exposarà l’estat actual de les finances municipals.

Les dades que es donaran a conèixer en aquest acte públic són el resultat de l’auditoria interna que el nou Equip de Govern (CiU i Rcat/SI) encarregà al departament d’Intervenció del consistori el passat mes de juny, durant els primers dies de l’actual mandat. La sessió tindrà lloc a les 9 del vespre, a la Sala de Plens de la Casa Consistorial (Plaça Major, 1).

Informe elaborat per Intervenció

Per motius d’estalvi, l’Equip de Govern desestimà de contractar una empresa externa per elaborar l’informe econòmic i encarregà aquest estudi al personal municipal, en aquest cas, a Intervenció. La documentació exposada en aquest acte públic també es podrà consultar a partir del mateix moment a través del web municipal http://www.tarrega.cat, i alhora amb accessos des de les xarxes socials Facebook i Twitter.

Màxima transparència

La sessió informativa respon a la voluntat de l’Equip de Govern d’oferir als veïns la màxima transparència a l’hora de gestionar els recursos del municipi. Al mateix temps, “la ciutadania ha de saber com ens hem trobat les arques municipals en arribar al Govern local”, afirma l’alcaldessa Rosa Maria Perelló, qui comparteix la Regidoria de Finances amb Carles Pascual.

Delicada situació financera

La situació de les arques municipals de Tàrrega és força delicada, amb un deute acumulat que supera els 20 milions d’euros. A més, el pagament de les factures als proveïdors acumula un any de retard, termini que es vol escurçar atenent a la Llei de Morositat. Tanmateix, aquesta conjuntura ha obligat el consistori a aplicar les primeres retallades del present mandat, mesures que han afectat entre altres les subvencions a entitats i les obres de conversió de la factoria J. Trepat en museu, a més “de difondre la cultura de l’estalvi en les petites intervencions del dia a dia”, afegeix Perelló. Tot plegat s’analitzarà en el decurs de l’esmentada sessió informativa.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: