La 10a Fira del Caçador Ciutat de Tàrrega mostrarà l’art mil—lenari de la falconeria

La Fira del Caçador “Ciutat de Tàrrega” commemora enguany el seu desè aniversari, una dècada durant la qual el certamen s’ha refermat com una de les principals plataformes de divulgació i dinamització a Lleida sobre la pràctica cinegètica.

La desena edició, que tindrà lloc el diumenge 25 de setembre, conjugarà com de costum l’apartat d’expositors del sector amb un ampli ventall d’al—licients lúdics vinculats amb la natura i per a un públic familiar. El certamen tindrà lloc al Càmping Municipal, de 8 del matí a 3 de la tarda, sota l’organització de la Societat de Caçadors de Tàrrega i amb el suport de la Regidoria de Promoció Econòmica, Agricultura, Fires i Medi Ambient de l’Ajuntament de Tàrrega.

Inauguració oficial el diumenge 25 de setembre, a les 11 del matí

A càrrec del Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Hble. Sr. Josep Maria Pelegrí Aus de falconeria i gossos de rastreig, a més de la recuperació dels ocellaires.

Com a novetats, la cita reservarà aquesta vegada un espai dedicat a l’art mil—lenari de la falconeria (o cetreria), celebrant la seva recent declaració com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco. Així, el públic podrà admirar de prop un conjunt d’aus rapinyaires ensinistrades per caçar animals salvatges en el medi natural (exhibició sense mort de cap animal).

Un altre nou atractiu serà l’exhibició de gossos de rastreig, especialitzats en la recuperació de peces de caça major. La recent modificació de la legislació permetrà, a més, de recuperar les exhibicions per part d’entitats ocellaires després d’alguns anys d’absència, obligada per les restriccions legals.

Tasca de 150 voluntaris i manteniment del pressupost

El president de la Societat de Caçadors de Tàrrega, Felip Robinat, i l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, han posat de manifest el “caràcter popular de la fira” gràcies a la contribució dels 150 voluntaris que treballen desinteressament per tirar endavant la iniciativa. Tanmateix, aquest és un factor que permet de mantenir el pressupost i el volum d’activitats, fruit també dels recursos propis i les subvencions públiques. Robinat i Perelló també han subratllat el paper de la fira, i de la pràctica de la caça en general, “com a reclam i motoreconòmic de Tàrrega i la seva zona d’influència”.

Un centenar d’expositors

L’apartat sectorial de la 10a Fira del Caçador inclourà un centenar d’expositors que posaran a la venda estris, vehicles, remolcs, roba i altres complements de caça, animals per repoblació, alimentació i articles artesanals, destacant per exemple els de l’especialitat de la ganiveteria. Els estands provindran de diferents punts de l’Estat i del sud de França.

Concurs de bellesa canina

D’altra banda, repetiran a la programació activitats clàssiques de gran èxit com el concurs de bellesa canina organitzat per la Unió Cinòfila de Catalunya, que permet als visitants d’admirar singulars exemplars de gossos i les atencions que reben dels seus ensinistradors.

Els gossos també seran protagonistes de les demostracions d’agility (proves d’obediència) i de les competicions de recorregut de caça modalitat Sant Hubert (prova que puntua la conducta del caçador en relació a la peça i al seu gos). La fira també serà escenari de competicions de tir amb arc, tir amb fona i tir amb carrabina d’aire comprimit, enguany amb la novetat que els blancs també seran mòbils.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: