La 12a Fira del Medi Ambient de Tàrrega potencia el vessant comercial i assoleix la xifra rècord de cinquanta expositors

Tàrrega continua apostant per la sostenibilitat i la preservació del medi natural. Els dies 1 i 2 d’octubre, la capital de l’Urgell acollirà la 12a Fira del Medi Ambient, caracteritzada per un augment de l’apartat sectorial amb la xifra rècord d’una cinquantena d’expositors (un 40% més en relació a l’any passat) vinculats amb les energies renovables, els vehicles elèctrics, la bioconstrucció, la gestió de residus o el tractament d’aigües, a més de productes agroalimentaris i de cosmètica naturals. Aquí també s’agrupen els estands d’entitats dedicades a la protecció del medi natural i al comerç just, constituint un complet aparador del teixit associatiu lligat al medi ambient.

Tot plegat suma una superfície firal de 2.000 m2, distribuïts entre l’Espai MerCAT i la plaça de les Nacions sense Estat. Organitzada per l’Ajuntament de Tàrrega, la fira compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de l’Urgell i la col—laboració de diferents entitats i empreses mediambientals. L’entrada és gratuïta i l’horari d’obertura és de 10 a 14 h. i de 16:30 a 21 h. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, presidirà la inauguració el dia 1 d’octubre.

Al—licients per a tota la família

La 12a Fira del Medi Ambient vol ser alhora un espai de divulgació ecològica a través d’exposicions, conferències, tallers i altres activitats adreçades a un públic familiar. El programa reuneix fins a una trentena de propostes sobre, per exemple, la nova temporada de bolets, l’auge de la biomassa o la creixent implantació dels vehicles elèctrics. Sobresurt també una xerrada sobre l’aprofitament de la llana d’ovelles de raça xisqueta com aïllament per a la construcció. Els visitants podran assistir tanmateix a un tast d’olis d’oliva ecològics o un taller sobre horts urbans. D’altra banda, la pedagogia i lleure per als menuts es donaran la mà en espais de jocs i atraccions.

El reciclatge continua sent protagonista

Les populars càpsules de cafè Nespresso® seran protagonistes del taller de reciclatge, amb la possibilitat de convertir-les en figuretes i peces de bijuteria. Per la seva part, l’Escola Santa Maria de l’Alba de Tàrrega projectarà el seu film sobre el reciclatge, titulat Reutilitza!, guanyador del 1r. premi del Concurs de Vídeos per a Centres Educatius organitzat per Viladrau dins del Festival Internacional de Cinema i Medi Ambient de Barcelona. Associat a la projecció s’impartirà un taller per a infants sobre com construir objectes a partir de materials reciclats.

400 m2 d’exposició dedicats als boscos

La 12a Fira del Medi Ambient se suma a la commemoració de l’Any Internacional dels Boscos, instituït per les Nacions Unides per conscienciar la població sobre la gestió sostenible d’aquests ecosistemes terrestres. I això es tradueix en dues exposicions temàtiques de gran format. D’una banda, El bosc: molt més que fusta s’exhibirà a l’Espai MerCAT per gentilesa d’Obra Social “la Caixa” i il—lustrarà el públic sobre les funcions dels arbres dins el cicle de la vida, la biodiversitat que alberguen i la seva explotació econòmica. La mostra romandrà oberta del 23 de setembre al 10 d’octubre.

Una segona exposició, Boscos, per a què? de l’Obra Social d’Unnim, es podrà visitar a l’Espai Carpa en col—laboració amb el Departament de Territori i Sostenibilitat. S’hi donaran a conèixer els boscos de Catalunya i les perspectives de futur, tot explicant les oportunitats de revalorització del bosc: la producció forestal, la biomassa, el turisme rural o l’educació ambiental. Ambdues exposicions sumen 400 m2 de divulgació del patrimoni dels boscos.

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2011

D’entre les activitats paral—leles sobresurt un recorregut a peu pel tram urbà del riu Ondara (conegut com el Reguer) netejant la llera de papers, plàstics, ampolles i altres objectes que l’embruten. Aquesta matinal de voluntariat tindrà lloc el dissabte 1 d’octubre, a partir de les 11 matí. L’endemà, el diumenge 2, a les 10 matí, la fira tornarà a sortir a l’exterior amb una altra caminada vora l’Ondara, aquest cop a través de la via verda cap al Talladell, una nova ruta d’1,5 quilòmetres habilitada per al passeig en aquest espai fluvial. El Projecte Rius de l’Associació Hàbitats i el Grup Gema col—laboren en amddues propostes, que a la vegada s’emmarquen dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2011, impulsada per la Generalitat de Catalunya amb l’ànim de sensibilitzar la població sobre els beneficis de moure’s en bicicleta o a peu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: