L’Ajuntament de Tàrrega aplicarà un nou pla financer per fer front al deute municipal, que ascendeix a 30 milions

L’Ajuntament de Tàrrega elaborarà un nou pla financer per eixugar l’elevat deute que arrossega, tant de factures a proveïdors com d’amortització de crèdit, i alhora poder generar estalvi sense que minvi la qualitat dels serveis que es presta a la ciutadania. L’Equip de Govern (CiU + Rcat/SI) vol fer front així a la delicada situació de les arques municipals, amb un endeutament total que ascendeix a 30.443.112 euros, segons l’auditoria elaborada pel departament d’Intervenció.

L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha detallat que aquesta xifra és el resultat de sumar l’actual romanent negatiu de tresoreria (899.931 euros), les factures pendents de pagament (9.099.324 euros), i el capital pendent d’amortitzar els crèdits bancaris (20.443.857 euros). El mateix informe també assenyala que el deute per habitant a Tàrrega fou de 1.854,68 euros l’any 2010.

Reduir el termini de pagament a proveïdors

Per a l’Equip de Govern, una de les prioritats a l’hora de cancel—lar deute se centrarà en el pagament de factures a proveïdors. En aquest sentit, Tàrrega s’ha acollit a la línia de crèdits ICO de l’Estat per liquidar 589.000 euros a petites i mitjanes empreses. Perelló ha anunciat a més la concertació d’un altre crèdit per a eixugar totes les factures pendents de l’any 2010. El consistori estima que aviat podrà reduir el termini de pagament aproveïdors a vuit mesos.

Inversions mínimes i generar estalvi a la despesa ordinària

Segons la primera edil, els eixos de contenció pressupostària es basaran en una reducció de les inversions i una optimització de la despesa ordinària que generi estalvi en el dia a dia de l’Ajuntament. En el primer apartat, Perelló ha anunciat que no s’abordarà cap inversió que no es pugui costejar: s’aparcaran els grans projectes i es prioritzarà el manteniment d’infraestructures. Això sí, la conversió de Cal Trepat en museu continuarà endavant. En el segon apartat, es mancomunaran serveis i es cercaran noves fórmules de gestió. En aquests primers mesos de l’actual mandat, l’Ajuntament de Tàrrega “ha estat capaç d’iniciar el camí de l’estalvi i augmentar la seva liquiditat, un senyal d’optimisme per al futur”, segons l’alcaldessa. L’Equip de Govern ha emès també un manifest en què es compromet “a administrar els recursos municipals amb el màxim rigor, racionalitat i solvència”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: