AGENDA CULTURAL TÀRREGA – OCTUBRE 2011

iTàrrega

AGENDA CULTURAL TÀRREGA – OCTUBRE 2011

Divendres Dia 7 

Emergent Lleida 2011: 4t Festival Internacional de Fotografia i Arts Visuals
Inauguració de les exposicions de Susanna Pozzoli i Edgar Dos Santos

A les 8 del vespre, al Museu Comarcal de l’Urgell (carrer Major, 11) i a la Sala Marsà de la Casa de Cultura (carrer de La Vilanova)

Organitza: Emergent

A  l’igual que en anys anteriors, la quarta edició del Festival Internacional de Fotografia i Arts Visuals Emergent se celebrarà a cavall de les ciutats de Lleida i Tàrrega. L’acte inaugural a la capital de l’Urgell servirà per obrir les mostres fotogràfiques On the block · Harlem Private View de Susanna Pozzoli i Estudi sobre el paisatge d’Edgar Dos Santos.

Divendres Dia 7 

Inici de la 20a. temporada de Cine Club La Lloca: El hombre de al lado De Mariano Cohn i Gastón Duprat (Argentina, 2009) · Comèdia dramàtica

A 2/4 d’11 de la nit, a Cinemes Majèstic (Avda. Catalunya, 54)
Organitza: Cine Club La Lloca

Amb Rafael Spregelburd, Daniel Aráoz i Eugenia Alonso. Premiada pel·lícula argentina que narra un conflicte entre dos veïns. Una simple paret pot dividir dos móns, dues maneres de viure.  A un costat, Leonardo, sofisticat dissenyador que viu en una casa realitzada per Le Corbusier. A l’altre, Víctor, venedor de cotxes usats, vulgar i abassegador. Víctor decideix fer-se una finestra per tenir més llum i aquí comença el problema: cadascun pren consciència de l’existència de l’altre.

Dissabte Dia 8

Setmana de la Mobilitat Sostenible: Ruta a peu i guiada des de l’ermita del Parc de Sant Eloi fins a la Plaça Major

A les 11 del matí, des de l’ermita del Parc de Sant Eloi
Organitza: Ajuntament de Tàrrega

En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, us proposem de fer una caminada relaxada des del Parc de Sant Eloi fins al nucli antic de la ciutat passant pels carrers de Sant Pelegrí, Alonso Martínez, Santa Anna, Carme i Agoders. Durant l’itinerari, els tècnics del Museu Comarcal de l’Urgell donaran detalls sobre el patrimoni arquitectònic, posant èmfasi en els edificis modernistes.

Diumenge Dia 9

26è. Aplec dels Molars amb l’actuació de la Capella de Música

A les 9 del matí, a la capella dels Molars (carretera de Sant Martí de Riucorb)
Organitza: Parròquia de Tàrrega

Diumenge Dia 9

Teatre: No totes les flors són de plàstic a càrrec del grup BAT
A benefici de projectes humanitaris de Mans Unides a Benin (Àfrica Occidental) per reduir la mortalitat infantil

A les 6 de la tarda, al Teatre Ateneu (plaça del Carme, 12)
Organitza: Grup de Missions i Mans Unides de Tàrrega
Preu de l’entrada: 5 euros. Hi haurà Fila 0.

Divendres Dia 14

Inauguració de l’exposició d’aquarel·les Paisatges de Ramon Franquesa
A les 8 del vespre, a la Sala Mirart (carrer de Sant Joan, 9)
Organitza: Mirart

Dissabte Dia 15

2a Expo-Fira de Vehicles Antics Clàssics
De 9 del matí a 8 del vespre, a la plaça del Carme
Organitza: Associació de Vehicles Antics i Clàssics de Tàrrega i l’Urgell

Tàrrega acull la segona edició d’aquest certamen firal dedicat al món del motor, més concretament als vehicles clàssics. A la cèntrica plaça del Carme s’exposaran cotxes i motos amb una antiguitat mínima de 25 anys, propietat de particulars targarins. Els visitants podran contemplar de prop models mítics, alguns fins i tot dels anys 20. Enguany s’oferirà un espai monogràfic dedicat als cotxes de la marca Seat i a les motos de la marca Bultaco. Pel que fa a l’apartat de mercat s’hi donaran cita expositors de recanvis de restauració, peces de col·leccionista i marxandatge.

Paral·lelament tindrà lloc una exhibició de cotxes en miniatura a càrrec del Club Modelisme Tàrrega i un circuit de pocket-bikes gratuït. A partir de les 6 de la tarda, a més, els vehicles clàssics participants desfilaran pels carrers del centre.

Dissabte Dia 15

Mercat de les Antiguitats i les Arts
Tota la tarda, al carrer del Carme
Organitza: Centre Cultural de Tàrrega

 Parades amb tota mena d’articles relacionats amb el col·leccionisme antic: mobles i utensilis, elements decoratius, monedes, segells, llibres, pel·lícules, pins, discos i fins i tot plaques de cava. Brocanters i antiquaris es donen cita en aquest important punt de trobada del sector, on també aprofiten per intercanviar el seu material.

Dissabte Dia 15

Espectacle del Circ Cric

A les 6 de la tarda, a la plaça de l’Hort del Barceloní
Organitza: Circ Cric

El Circ Cric representa l’expressió per excel·lència d’aquesta disciplina cultural i lúdica al nostre país. De la mà del mític pallasso Tortell Poltrona, el Circ Cric ofereix un atractiu muntatge a cavall entre la tradició i la modernitat, amb números que combinen encant i espectacularitat. Una bona oportunitat per gaudir a Tàrrega de l’espectacle més encisador del moment.

Diumenge Dia 16

Centre Cultural de Tàrrega: Sortides a l’entorn
Caminada per la Serra de Montserrat
A les 9 del matí, des de la plaça del Carme
Organitza: Centre Cultural de Tàrrega

El Centre Cultural de Tàrrega convoca una nova sortida per descobrir poblacions i paisatges de les terres de Lleida. Excursió en vehicles particulars. Aquest cop, el viatge ens portarà cap a l’emblemàtica Serra de Montserrat, on es farà un amè recorregut a peu.

Diumenge Dia 16

Espectacle del Circ Cric (dues funcions)
A 2/4 de 12 del migdia i a 2/4 de 6 de la tarda, a la plaça de l’Hort del Barceloní

Organitza: Circ Cric

El Circ Cric representa l’expressió per excel·lència d’aquesta disciplina cultural i lúdica al nostre país. De la mà del mític pallasso Tortell Poltrona, el Circ Cric ofereix un atractiu muntatge a cavall entre la tradició i la modernitat, amb números que combinen encant i espectacularitat. Una bona oportunitat per gaudir a Tàrrega de l’espectacle més encisador del moment.

Dimarts Dia 18

Conferència: Nutrició equilibrada, aliments ecològics
A càrrec d’Olga Rodríguez, nutricionista
A les 5 de la tarda, al Local Social de Claravalls (carrer de Les Escoles)

Organitza: Consell Comarcal de l’Urgell i Associació de Dones de la Comarca de l’Urgell

En aquesta xerrada s’explicaran les bases per mantenir una alimentació sana i equilibrada adaptada a cada edat i la seva importància en la prevenció de malalties .A més, es tractarà la conveniència que aquesta nutrició equilibrada sigui a base d’aliments naturals, de temporada, de proximitat i provinents de l’agricultura ecològica.

Divendres Dia 21

Inauguració de la instal·lació artística Les meves raons

A les 7 de la tarda, a l’Espai MerCAT (plaça de les Nacions sense Estat)
Organitza: Associació Alba, Associació Ondara-Sió i Centre de Dia Salut Mental Tàrrega

 Instal·lació artística de l’Associació Alba, l’Associació Ondara-Sió i el Centre de Dia Salut Mental Tàrrega que pretén sensibilitzar la societat vers les malalties mentals. El visitant haurà de seguir un recorregut audiovisual, auditiu i visual. L’objectiu és crear un ambient impactant on l’espectador reculli sensacions i vivències, i pugui extreure les seves pròpies conclusions. Es tracta d’una experiència que ajudarà a trencar amb els estigmes que s’atribueixen a les persones amb malaltia mental. Amb la col·laboració de Jordi Duran, Llorenç Corbella, Dimitri Lalta, Natàlia Lloreta, Oriol Martí i Xavier Mancho. Oberta fins al dia 30 d’octubre.

Divendres Dia 21

Cine Club La Lloca: Beginners
De Mike Mills (EUA, 2011) · Comèdia dramàtica
A 2/4 d’11 de la nit, a Cinemes Majèstic (Avda. Catalunya, 54)

Organitza: Cine Club La Lloca

 Amb Ewan McGregor, Christopher Plummer i Mélanie Laurent. Oliver és un home relativament jove que es replanteja la seva vida i les seves relacions amoroses a partir del moment que el seu pare, ja gran i casat durant 38 anys amb la seva mare, li revela que té càncer i que és homosexual.

Dissabte Dia 22

Temporada de Teatre 2011 – 2012: La presa.  De Connor McPherson, a càrrec de Cia. La Perla 29.  Amb Montse Germán, Ramon Vila, Xavier Boada, Armand Villen i Òscar Intente.

Direcció de Ferran Utzet
A les 10 de la nit, al Teatre Ateneu (plaça del Carme, 12)

Organitza: Regidoria de Cultura

Tàrrega ofereix d’octubre a febrer la Temporada Estable de Teatre i Dansa, un complet cicle que esdevé una mostra atractiva de la producció escènica del moment, tant de petit com de gran format, amb el denominador comú de la qualitat. Hi actuen intèrprets de renom al servei de grans produccions i alhora també es dóna veu a innovadores propostes a càrrec de companyies independents. També inclou, al febrer, muntatges destacats dins el camp de la dansa.

 La presa La temporada s’obre amb aquesta colpidora peça, de diàlegs precisos, que Conor McPherson va escriure l’any 1997 amb només 26 anys. Malgrat la seva joventut, l’autor brindà llavors un text d’una maduresa excepcional sobre el costat fosc de l’ànima humana. Ens trobem dins un pub irlandès a la zona rural d’Sligo, un pub que en realitat podria ser qualsevol bar de qualsevol localitat. Els pocs clients que hi ha són habituals i passen les tardes en aquest espai tancat, amb les seves rutines.

Una nit, comencen a explicar històries de fantasmes per impressionar una nova clienta que apareix al pub: la Valerie, una noia que s’acaba d’instal·lar al poble i que ve de la gran ciutat, Dublín. Per sorpresa dels altres, la Valerie no queda gens impressionada, sinó que la fascinen les històries que expliquen i ella també conta la seva: una història personal i terrible, la tragèdia per la qual abandonà Dublín. La cruesa del relat transforma l’ambient i la competència entre els homes per l’atenció de la nouvinguda es dissol per deixar lloc a una comprensió profunda cap a la Valerie.

 Informació de tota la temporada al web: http://www.tarrega.cat/teatreateneu
– Entrades: 20 € (platea); 18 € (llotja); 16 € (amfiteatre)
– Abonaments per a tota la temporada (8 funcions): 80 € (platea); 70 € (llotja); 60 € (amfiteatre)

• Dies 17 i 18 d’octubre: renovació d’abonaments de la temporada passada
• A partir del 19 d’octubre: només venda d’abonaments
• A partir del 20 d’octubre: venda d’entrades i abonaments
· Telentrada: Tel. 902 10 12 12 • http://www.telentrada.com • Xarxa d’oficines de CatalunyaCaixa
· Taquilles del Teatre Ateneu (plaça del Carme, 12):
– Dies 17, 18, 19, 20, 21 i 22 d’octubre, de 19 a 21 h.

– També des d’una hora abans de la funció

 Descomptes del 20% (només a taquilla, no acumulables i presentant carnet): Carnet Jove, TR3S C, majors de 65 anys, aturats i discapacitats. Descomptes especials: els grups d’alumnes dels centres educatius de Tàrrega només paguen la meitat (50%) i els joves de 18 anys només paguen 3 €. Els grups de més de 20 persones gaudeixen d’un 25% de descompte.

Diumenge Dia 23

XXIV Cicle Coral de Tardor: Agrupació a determinar

A les 7 de la tarda, al Teatre Ateneu (plaça del Carme, 12)
Organitza: Orfeó Nova Tàrrega

Cicle de concerts polifònics que aplega cada any a Tàrrega les agrupacions corals més aplaudides de Catalunya.

Divendres Dia 28

Correllengua 2011 a Tàrrega:  Xerrada sobre la immersió lingüística a l’escola, a càrrec de representants de la plataforma Somescola.cat

A les 9 del vespre, al local de Guixanet (carrer de Comabruna, 9 · Antic Carmel)
Organitza: Coordinadora Targarina per la Llengua

Dissabte Dia 29

Correllengua 2011 a Tàrrega:

· Cercavila de cultura popular (A 2/4 de 6 de la tarda, des de la plaça del Carme)

· Xocolatada,espectacle infantil amb Albert Show i mosaic de paraules

(A 2/4 de 7 de la tarda, a la plaça del Carme)

· Concert gratuït amb Cesk Freixas (cançó) i Les Absentes (folk-rock)

(A les 11 de la nit, al Local de la Societat Ateneu · plaça del Carme, 12)

Organitza: Coordinadora Targarina per la Llengua

Diumenge Dia 30

Correllengua 2011 a Tàrrega:

Caminada fins al Castell del Mor per plantar una senyera. Cafè de benvinguda, cantada d’Els Segadors i El Cant de la Senyera, i vermut popular

A les 11 del matí, des de la plaça del Carme
Organitza: Coordinadora Targarina per la Llengua

Diumenge Dia 30

Teatre infantil Fundació La Xarxa: Pinotxo, un nen de fusta amb Titelles Vergés

A 1 / 4 de 7 de la tarda, al Teatre Ateneu (plaça del Carme, 12)
Organitza: Fundació La Xarxa

 La nova temporada d’espectacles infantils a Tàrrega programada per Fundació La Xarxa s’inicia amb aquesta adaptació de marionetes del famós conte de Carlo Collodi. El major desig de Pinotxo, una titella entremaliada, és convertir-se en un nen de debò. El desig es farà realitat gràcies a la seva bondat i valentia. Preu: 4 euros

Dilluns Dia 31

Correllengua 2011 a Tàrrega: Correbars

· Cercavila amb acompanyament musical per diversos bars del centre

· Sopar popular i Concurs de Titius (beure a porró)

A 2/4 de 8 del vespre, des del Casal Popular El Rostoll (carrer d’Ardèvol)

Organitza: Coordinadora Targarina per la Llengua

Dilluns Dia 31

Correllengua 2011 a Tàrrega: Concert de Castanyada amb La Terrasseta de Preixens (rumba), Pànic (punk), Ebri Knight (folk-rock) i Kinton Cloud (ska)

A les 11 de la nit, a l’Espai MerCAT (plaça de les Nacions sense Estat)

Organitza: Coordinadora Targarina per la Llengua

La nit de les castanyes i els panellets es tenyeix a Tàrrega de reivindicació catalanista. La festa arriba abanderada pel Correllengua, manifestació cultural que defensa la llengua i la cultura de Catalunya. Serà una vetllada de música engrescadora, festiva i combativa, amb quatre agrupacions en directe, representatives de la rumba, el punk, el rock i l’ska de casa nostra. Gratuït.

 Exposicions

12a Fira del Medi Ambient: Exposició didàctica El bosc, molt més que fusta

 Mostra que difon el valuós patrimoni natural dels boscos. L’exposició, gentilesa d’Obra Social “la Caixa”, il·lustra sobre la biodiversitat que alberguen aquests ecosistemes terrestres. Com funciona un arbre? Què és la fusta? Interrogants que no són tan senzills de respondre són argumentats aquí. Els arbres regulen la temperatura i la humitat, mantenen el cicle de l’aigua i purifiquen l’aire.

La mostra també posarà al descobert la gran quantitat d’éssers vius que hi habiten. La iniciativa s’emmarca dins l’Any Internacional dels Boscos.

 Fins al 10 d’octubre, a l’Espai MerCAT (Pl. de les Nacions sense Estat)

Organitza: Obra Social “la Caixa” i Ajuntament de Tàrrega

Horaris: De dilluns a diumenge, d’11 a 14 h. i de 17 a 21 h.

Els dies 1 i 2 d’octubre, visites comentades a les 12, 18 i 19 h.

Emergent Lleida 2011: 4t Festival Internacional de Fotografia i Arts Visuals

Exposició On the block · Harlem Private View de Susanna Pozzoli

Del 7 d’octubre al 6 de novembre, al Museu Comarcal de l’Urgell (carrer Major, 11)

Organitza: Emergent

 Mirada íntima vers la vida al barri de Harlem (Nova York) esdevenint un testimoniatge gràfic de la reestructuració interna d’aquesta zona urbana. L’exposició es podrà veure simultàniament a Tàrrega i al Museo d’Arte Contemporanea de Lissone (Itàlia).

 Horaris: De dilluns a dissabte, de 19 a 21 h.

Diumenges i festius, de 12 a 14 h. i de 19 a 21 h.

Emergent Lleida 2011: 4t Festival Internacional de Fotografia i Arts Visuals

Exposició On / Estudi sobre el paisatge d’Edgar Dos Santos

Del 7 al 23 d’octubre, a la Sala Marsà de la Casa de Cultura (carrer de La Vilanova)

Organitza: Emergent

 Aquest treball es basa en la idea de fer visible i representar el paisatge, però amb l’èmfasi en els elements utilitzats pels processos de representació. Utilitzant les eines pròpies d’un estudi fotogràfic com els focus, el fons i la carta de colors, s’intenta assimilar i controlar el paisatge per a la seva reproducció. Davant la impossibilitat de portar el paisatge a un estudi fotogràfic on tots els elements poden ser controlats, és l’estudi el que surt fora per mirar de reproduir-lo correctament.

 Horaris: De dimarts a dissabte, de 19 a 21 h.

Diumenges i festius, de 12 a 14 h. i de 19 a 21 h.

 Instal·lació artística Les meves raons (Projecte de sensibilització social)

Del 21 al 30 d’octubre, a l’Espai MerCAT (plaça de les Nacions sense Estat)

Organitza: Associació Alba, Associació Ondara-Sió i Centre de Dia Salut Mental Tàrrega

Instal·lació artística de l’Associació Alba, l’Associació Ondara-Sió i el Centre de Dia Salut Mental

 Tàrrega que pretén sensibilitzar la societat vers les malalties mentals. El visitant haurà de seguir un recorregut audiovisual, auditiu i visual. L’objectiu és crear un ambient impactant on l’espectador reculli sensacions i vivències, i pugui extreure les seves pròpies conclusions. Es tracta d’una experiència que ajudarà a trencar amb els estigmes que s’atribueixen a les persones amb malaltia mental. Amb la col·laboració de Jordi Duran, Llorenç Corbella, Dimitri Lalta, Natàlia Lloreta, Oriol Martí i Xavier Mancho.

 Horaris: De dilluns a divendres, de 19 a 22 h.

Dissabtes i diumenges, de 17 a 20 h.

Grups i escoles, amb cita prèvia al tel. 973 311 300 o lesmevesraons@aalba.cat

Mostra permanent de pintura i escultura

Antonioti, Ramon Guixé, Emi Camps, C. Xavi Fonoll i Joan B. Nicolau

De l’1 al 31 d’octubre, a la Sala Mirart (carrer de Sant Joan, 9)

Organitza: Mirart (http://mirarttarrega.blogspot.com)

De dilluns a divendres, de 17:30 a 20:30 h.

. Dissabtes, d’11 a 13:30 i de 18 a 21 h.

· Diumenges, d’11:30 a 13:30 i de 19 a 21 h.

Paisatges: aquarel·les de Ramon Franquesa

Del 14 al 30 d’octubre, a la Sala Mirart (carrer de Sant Joan, 9)

Organitza: Mirart (http://mirarttarrega.blogspot.com)

De dilluns a divendres, de 17:30 a 20:30 h.

. Dissabtes, d’11 a 13:30 i de 18 a 21 h.

· Diumenges, d’11:30 a 13:30 i de 19 a 21 h.

Mostres permanents del Museu Comarcal de l’Urgell (carrer Major, 11)

Antoni Alsina Amils: Un artista entre dos segles (1863 – 1948)

Sales Nobles de Cal Perelló i Sales d’Arqueologia

Horaris: dissabtes, de 12 a 14 h. i de 18 a 21 h.; diumenges, de 12 a 14 h.

Cursos i altres activitats

Emergent Lleida 2011: 4t Festival Internacional de Fotografia i Arts Visuals

3r Taller Internacional de Fotografia amb Joan Fontcuberta i Martin Parr

Dies 7, 8 i 9 d’octubre, a la Biblioteca Central Comarcal (plaça de Sant Antoni)

Organitza: Emergent

 Impartiran el taller Joan Fontcuberta, veterà del Festival Emergent, i Martin Parr, per molts el fotògraf europeu més influent dels darrers 30 anys. Al taller assistiran una trentena de fotògrafs d’arreu de l’Estat espanyol i l’estranger. http://www.emergent-lleida.org/Programacio-2011/Tallers

Tallers de Teatre i Expressió Corporal

Del 27 de setembre al 4 de març, a l’Espai MerCAT (plaça de les Nacions sense Estat)

Organitza: Cia de Teatre i Pallassos Abril

Per a infants, joves i adults · Més informació al tel. 639 167 779

Curs d’iniciació a la fotografia digital

A partir del 4 d’octubre, a les 9 del vespre, a la Casa de Cultura (c/ Les Piques, 1)

Inscripcions al tel. 973 311 629

Organitza: Fotografia Jaume Solé i Ajuntament de Tàrrega

Introducció a la fotografia digital: parts de la càmera, sistemes de mesura, òptiques, software,…

Tallers de ball · De tots els estils i per a totes les edats

De dilluns a divendres, al Centre d’Entitats (C.Segle XX, 2)

Informació al tel. 649 068 877 · E-mail: shivadancedtu@gmail.com

Organitza: Associació Shiva Dance Dansa i Teatre de l’Urgell

Taller de manualitats de l’Associació de Dones APADOC

Tots els dijous, a les 5 de la tarda, al Centre d’Entitats (Carrer del Segle XX, 2)

Cursos de l’Associació de Dones Arrel

Telèfon d’informació: 609 179 313

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: