La temporada de teatre i dansa de Tàrrega

La Regidoria de Cultura de Tàrrega manté vuit espectacles dins la Temporada Estable de Teatre i Dansa 2011—2012 malgrat haver-ne reduït el pressupost un 60%. Això s’ha aconseguit amb la contractació a taquilla d’algunes companyies, que evita de pagar un catxé fix, i oferint muntatges de petit format, “sense descuidar la qualitat dels muntatges” segons ha explicat Albert Rosinés, regidor de Cultura. Fins i tot s’han pogut abaratir els preus de les entrades (la mitjana de preu per obra és de 10 euros si s’adquireix l’abonament). A més, “confiem a poder autofinançar el cost de la temporada a través de subvencions i la venda de localitats”, ha afegit la tècnica Teresa Garcia.

Descomptes per incentivar l’assistència al teatre

La temporada, que tindrà lloc al Teatre Ateneu, mantindrà el 20% de descompte a aturats, discapacitats i majors de 65 anys, a més de Carnet Jove i socis del TR3SC. Alhora, els grups d’alumnes dels centres educatius de Tàrrega només pagaran la meitat, els grups de més de 20 persones gaudiran d’un 25% de descompte i els joves que compleixin 18 anys només hauran d’abonar 3 euros. Els abonaments es posaran a la venda el 19 d’octubre i les entrades el 20 d’octubre (Telentrada i taquilles del Teatre Ateneu).

Estrenes i diversitat de gèneres

El cicle s’obrirà el 22 d’octubre amb la nova versió de La presa a càrrec de Cia. La Perla 29, amb un repartiment encapçalat per Montse Germán. Connor McPherson va escriure aquesta peça amb només 26 anys i brindà ja un text madur sobre el costat fosc de l’ànima humana. En un pub rural irlandès, els clients comencen a explicar històries de fantasmes per impressionar una noia nova al poble, la qual amaga una tragèdia personal.

L’11 de novembre prendrà el relleu l’adaptació de la coneguda novel—la Pedra de tartera. Els lleidatans Celler d’Espectacles, amb coproducció del Teatre Nacional de Catalunya, aporten nova llum a un dels textos essencials de la literatura catalana, el debut de Maria Barbal. Pedra de tartera retrata la duresa de la vida d’una dona pagesa als Pallars. Val a dir que Maria Barbal impartirà una conferència a la Biblioteca de Tàrrega el dia 9 de novembre. Així mateix, el dia 11 pel matí, l’obra també s’escenificarà en una funció per a escoles que ja ha esgotat les localitats.

Una altra adaptació escènica, en aquest cas partint d’una creació poètica, es podrà veure a Tàrrega el 25 de novembre. Es tracta d’El poble de Teatre eSeela, basada en els famosos versos de Miquel Martí i Pol de l’any 1966. Dos actors, un músic i uns visuals proposen un viatge a través dels anys. La representació coincidirà amb una mostra bibliogràfica de Martí i Pol que s’exhibirà a la Biblioteca de Tàrrega del 21 al 26 de novembre (entrada gratuïta a l’espectacle amb el carnet de la Biblioteca).

La temporada també es reserva per al 17 de desembre l’estrena a Catalunya del darrer muntatge de Teatro Meridional, Una comedia americana sobre la ansiedad. Plena de diàlegs satírics, aborda amb caire tragicòmic les pors i ansietats de la societat actual.

El Projecte Alcover, que promou la difusió del teatre produït als Països Catalans, repeteix altre cop a Tàrrega, aquesta vegada amb Història robada dels joves mallorquins Cia. La Fornal. Serà el 13 de gener amb aquest muntatge sobre la figura d’Antoni Amer, alcalde de Manacor durant la Segona República, assassinat l’any 1936, i impulsor d’iniciatives educatives i socials.

El monologuista valencià Xavi Castillo repeteix a Tàrrega el 28 de gener amb un popurri dels seus diferents espectacles i personatges, caracteritzats per una crítica mordaç.

I com de costum, la programació es tancarà al febrer amb dues propostes de dansa moderna. El coreògraf Toni Jodar oferirà el 4 de febrer una conferència “performance” sobre els llenguatges contemporanis d’aquesta disciplina mentre que l’11 de febrer la ballarina Noèlia Liñana (antiga component del grup de Cesc Gelabert) posarà en escena la peça Sucre. Val a dir que es posarà també a la venda un abonament per a les dues funcions de dansa. Com a activitat paral—lela, Liñana impartirà el mateix dia per la tarda una master class per a persones no professionals. La programació es complementarà amb el cicle de teatre infantil de Fundació La Xarxa i la tradicional peça nadalenca del Grup de Teatre BAT de Tàrrega.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: