Èxit de les activitats del festival de fotografia i arts visuals Emergent a Tàrrega

Tàrrega ha esdevingut aquest cap de setmana el marc d’activitats de la quarta edició d’Emergent Lleida, Festival Internacional de Fotografia i Arts Visuals. La proposta central ha estat el taller impartit pel prestigiós Martin Parr, el qual aplegà a la Biblioteca una trentena de fotògrafs professionals, aficionats avançats i artistes visuals, procedents d’arreu de l’Estat i de l’estranger.

Parr és un fotògraf britànic de l’Agència Magnum, reconegut pel seu particular apropament a la fotografia de documentació social. Al costat de Joan Fontcuberta, habitual col—laborador del festival, Parr ha ajudat els alumnes a explorar noves vies d’expressió.

Exposició de Susanna Pozzoli

Emergent també ha dut fins a la capital de l’Urgell dues exposicions fotogràfiques que romandran obertes uns dies més. On the block de Susanna Pozzoli constitueix una mirada vers la vida al barri de Harlem (Nova York) testimoniant la seva reestructuració urbana. La càmera de l’autora italiana va captar durant tres anys detalls expressius d’interiors, excloentne la presència de persones. La mostra es pot veure fins al 6 de novembre al Museu Comarcal de l’Urgell — Tàrrega (Carrer Major, 11).

Exposició d’Edgar Dos Santos

D’altra banda, la Sala Marsà de la Casa de Cultura (Carrer de la Vilanova, s/n) allotja fins al 23 d’octubre la sèrie Estudi sobre el paisatge d’Edgar Dos Santos. Aquest treball del fotògraf lleidatà es basa en la idea de traslladar l’estudi fotogràfic a l’exterior, al paisatge que es vol reproduir.

Emergent és organitzat per l’Associació de Fotògrafs Professionals de Lleida amb la voluntat d’apropar les formes innovadores d’aquesta disciplina artística. Aquest ha estat el tercer any consecutiu que Tàrrega acull activitats d’Emergent.

Deixa un comentari