Tàrrega celebra el seu Correllengua del 28 al 31 d’octubre amb una desena de propostes

El Correllengua, manifestació popular que defensa la llengua i la cultura de Catalunya, torna a Tàrrega aquest proper cap de setmana, enguany de la mà de la Coordinadora Targarina per la Llengua. Aquest col—lectiu de recent fundació agrupa el Casal Popular El Rostoll, l’Agrupament Escolta Mestre Güell-Roger de Llúria, l’Associació Cultural Guixanet, el GIC Esplai, l’Agrupació Excursionista de l’Urgell i la Societat Ateneu de Tàrrega. Amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tàrrega, els organitzadors han preparat del 28 al 31 d’octubre un extens programa que inclou una desena de propostes. Els actes s’acompanyen d’un manifest de reivindicació de l’ús social del català, al qual s’han sumat unes altres deu entitats del municipi.

Xerrada i espectacle infantil

Plantada d’una senyera al Castell del Mor

El diumenge 30 d’octubre, a les 11 del matí, s’ha convocat una caminada fins al Castell del Mor, on s’hissarà una senyera. A les 6 de la tarda, al Casal Popular El Rostoll, se celebrarà el Concurs de  Garrotins, cant típic de les comarques de Lleida. L’endemà, el dilluns 31, a 2/4 de 8 del vespre, es realitzarà un correbars, un sopar popular a la plaça Sant Antoni i el IV Concurs de Porronaires.

Castanyada amb quatre grups en directe

Finalment, la vetllada de les castanyes i el panellets es vestirà a l’Espai MerCAT de Tàrrega de música i reivindicació. El dilluns 31, a partir de les 12 de la nit, s’aniran succeint a l’escenari quatre joves agrupacions: els ponentins Kinton Cloud (ska), els barcelonins Ebri Knight (folk-rock), els targarins La Terrasseta de Preixens (rumba) i els cerverins Pànic (punk). Serà un colofó combatiu i vibrant a quatre dies d’actes.

Deixa un comentari