Els cinemes de Tàrrega acull els dies 11, 12 i 13 l’impactant documental: Els oblidats dels oblidats. La història de milers de malalts mentals i un boig

La sessió de dissabte comptarà amb la presència del director del flm, Carles Caparrós, amb l’experiència de Maite Trepat, Associació Alba, i Carles de Ahumada, l’Olivera, entitats que han donat suport a l’Associació Saint Camille de Lellís, impulsora del projecte.

Homes, dones i nens, encadenats, la majoria a la intempèrie, privats de menjar i d’aigua, alguns d’ells assotats regularment; o abandonats a les ciutats des de nens per les seves pròpies famílies… el documental mostra la situació en la qual es troben la majoria dels malalts mentals africans, des d’esquizofrènics greus a simples epilèptics.

A partir de la impressionant història d’un home, Grégoire Ahongbonon, un reparador de pneumàtics africà, que un dia va decidir dedicar-se per complet a una missió: rescatar, guarir i reinserir en la societat als oblidats dels oblidats, als malalts mentals africans. Grégoire va fundar l’Associació Sant Camille de Lellís i va crear centres a diferents poblacions on poder acollir tots aquests malalts. Ja porten més de 14.000 persones desencadenades.

Els cinemes Magestic de Tàrrega farà 3 passes del documental i a més a més el dissabte es farà un col·loqui a posteriori amb la presència del director del documental, Carles Caparrós, i Maite Trepat, Associació Alba, i Carles de Ahumada, l’Olivera que coneixen personalment el projecte i el seu impulsor Grégorie Ahongbonon.

Els passes seran:

Divendres 11 a les 22:30h
Dissabte 12 a les 20h + col·loqui amb la presència del director del film
Diumenge 13 a les 20h

El documental ha tingut una repercussió molt important als mitjans de comunicació catalans i ha comptat amb el suport de moltes associacions i cares conegudes del món de la cultura, la política o l’esport

Deixa un comentari